ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σάρα Πέιλιν: θα βομβαρδίσουμε τη Συρία γιατί η Συρία βομβαρδίζει τη Συρία; Κι είμαι εγώ η ηλίθια;

sarah_palin
Κι η Σάρα Πέιλιν παίρνει στο ψιλό τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα σχετικά με το ζήτημα της Συρίας σε παρέμβασή της με τίτλο: Ας αφήσουμε τον αλλάχ να ξεκαθαρίσει το θέμα”.
“Λοιπόν θα βομβαρδίσουμε τη Συρία γιατί η Συρία βομβαρδίζει τη Συρία; Και είμαι εγώ η ηλίθια;”
Η Σάρα Πέιλιν ασκεί σκληρότατη κριτική λέγοντας:
> Ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να εμπλέξει τις ΗΠΑ στο συριακό εμφύλιο κόντρα στον Ασαντ με τους εξ ίσου ισχυρούς και σχετιζόμενους με την Αλ Κάιντα επαναστάτες, αλλά δεν ξέρει ποια πλευρά να στηρίξει και ποιος θα επικρατήσει.
> Δεν ενεπλάκημεν όταν σκοτώθηκαν 100.000 Σύριοι με διάφορα μέσα, θα το κάνουμε τώρα μολονότι σύμφωνα με το Λευκό Οίκο δεν πρόκετια να
βγάλουμε τα χημικά από τη χώρα γιατί αυτό σημαίνει περισσότερη χρονική δέσμευση.
> Τι ακριβώς επιδιώκει ο πρόεδρος; Να τιμωρήσει τη Συρία με μια τηλεγραφική αεροπορική επιδρομή; Και τι θα καταφέρει; Στο Ιράκ τι πετύχαμε;
> η κοινη γνώμη συμπονά το συριακό λαό που βρίσκεται στη μέση των συγκρούσεων. Αλλά ο Ομπάμα διαφημίζει ένα πολεμικό σχέδιο που δεν τους προστατεύει και δεν εξηγεί πως οι αμερικάνικοι πύραυλοι θα βοηθήσουν το συριακό λαό.
> Δεν έχουμε καθαρή αποστολή στη Συρία. Βασικά δεν υπάρχει εξήγηση ποια ζωτικά μας συμφέροντα διακυβεύονται και δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί. Οι βρετανοί είπαν όχι και ο λαός μας δε συμφωνεί με την επέμβαση αυτή. Η σοφία του πρέπει να εισακουστεί.
> ο νομπελίστας για την ειρήνη προεδρός μας αναζητά την έγκριση του κογκρέσου πριν μας οδηγήσει στον πόλεμο. Δεν έχει νόημα αυτό. Κι ο Μπους το έκανε και είχε και τη στήριξη των συμμάχων σε πολέμους που ο Ομπάμα ήταν αντίθετος εξαιτίας της έλλειψης αποδείξεων
> Η ουσία είναι ότι απλά ο πρόεδρος θέλει να σώσει το πολιτικό του προφίλ και όσα έλεγε για προσωπική του κόκκινη γραμμή όσον αφορά τα χημικά όπλα.
> Όπως είπα, αν είμαστε επικίνδυνα αβέβαιοι για το αποτέλεσμα και οδηγηθούμε σε ένα πόλεμο στον οποίο ο επικεφαλής μας δεν μπορεί να αναγνωρίσει πως πρόκειται για μια σύγκρουσα ανάμεσα σε ακραίους ισλαμιστές και ένα αυταρχικό καθεστώς με τις δύο πλευρές να χτυπούν λέγοντας “ο αλλάχ είναι μεγάλος”, ε ας αφήσουμε αυτόν να το ξεκαθαρίσει.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου