ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΟΡΣΙ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ



Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 
Πηγή: Αθέατη γνώση
2 Σεπτεμβρίου 2013



Κάιρο, Αίγυπτος - Μετά την απομάκρυνση του Morsi στην Αίγυπτο, πολλοί από τους οπαδούς του έδειξαν την απογοήτευση τους ενάντια στους χριστιανικούς τόπους λατρείας, τα σχολεία και τα ορφανοτροφεία.

"Οι ισλαμιστές", ένας κάτοικος είπε, «έκαψαν και κατέστρεψαν τα πάντα. Στόχος τους ήταν να σβήσουν όλα τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας."

Μετά την επίθεση κατά της Εκκλησίας Tadros el-Shatbi, οι εν λόγω κάτοικοι οπλισμένοι Ισλαμιστές  λεηλάτησαν δύο κοντινά σπίτια για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αφού έκλεψαν τα ρούχα και τα παιχνίδια των παιδιών, έβαλαν φωτιά και στα δύο κτίρια.

Εκτός από την ισοπέδωση των ορφανοτροφείων, οι ισλαμιστές κατέστρεψαν μια κοντινή γκαλερί τέχνης που πωλούνται αντικείμενα κατασκευασμένα για τα ορφανά παιδιά.

Ο Shurkri Huzayn, ένα ορφανό , είπε ότι οι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε οτιδήποτε συμβόλιζε τον Χριστιανισμό.

"Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί;" ρώτησε. "Ακόμα και οι άπιστοι δεν θα επιτίθονταν σε ένα ορφανοτροφείο."

Οι Ισλαμιστές ισοπέδωσαν επίσης κοντινά καταστήματα και σχολεία, ένα φαρμακείο και ένα εστιατόριο, αφήνοντας μόνο αντιχριστιανικά γκράφιτι στο πέρασμά τους.

«Οι καθηγητές δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το σχολείο». «Το σχολείο είναι ανοικτό σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και έχει διδάξει εκατοντάδες παιδιά από τις αγροτικές περιοχές, πολλά από τα οποία στεγάζονταν στα δύο ορφανοτροφεία."


atheatignosi
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου