ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ? (VID) Τραγωδία απο έκρηξη σε εργοστάσιο του Τέξας - 60 με 70 οι νεκροί σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ


Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην πολιτεία του Τέξας. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα (0050 GMT της Πέμπτης) στο εργοστάσιο West λίπασμα για τα φυτά το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας.

Από την έκρηξη στο εργοστάσιο, όπου βρισκόταν δεκάδες εργαζόμενοι, ισοπεδώθηκαν τα κοντινά σπίτια και ένα γηροκομία της περιοχής τραυματίζοντας δεκάδες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς υπάρχουν και πολλοί εγκλωβισμένοι.
Εκφράζονται φόβοι πώς ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος. Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX μετέδωσε την πληροφορία πώς οι νεκροί φθάνουν τους 60 με 70 από την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων, επικαλούμενο το διευθυντή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Γουέστ, βορείως του Γουάκο, Τζόρζ Σμίθ.
Αξιωματούχος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας ανέφερε στο Associated Press το πρωί πως υπάρχει « άγνωστος αριθμός νεκρών » . Το CNN μιλά για τουλάχιστον δύο νεκρούς και μεταφορά 60 τραυματιών σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 40 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλες πληροφορίες σημειώνουν πώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.
Σύμφωνα με τον Παρνέλ ΜακΝαμάρα, σερίφη της κομητείας, τα σπίτια που βρίσκονταν πιο κοντά στο εργοστάσιο έχουν ισοπεδωθεί ενώ το γηροκομείο που υπέστη ζημιές και το κέντρο της κοντινής πόλης εκκενώθηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν πώς κοντά στο εργοστάσιο βρισκόταν και ένα σχολείο. Δεν έχει γίνει γνωστό αν τη στιγμή εκείνη υπάρχαν παιδιά στο σχολείο, πάντως μεταξύ των τραυματιών είναι και αρκετά παιδιά.
« Πρόκειται για τεράστια καταστροφή, δεν έχω ξαναδεί τίποτε τέτοιο », είπε ο σερίφης στο Reuters,«μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη».
Το εργοστάσιο West λίπασμα για τα φυτά βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας, στην άκρη της κοινότητας Δύση. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, « η αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν ». Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.
Από την τραγωδία στο Τέξας η κοινωνία των ΗΠΑ είναι συγκλονισμένη, αφού δεν έχει ακόμη καταφέρει να πιστέψει αυτό που συνέβη πριν δύο ημέρες στο Βοστόνη.
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου