ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΟΤΟΕ: Μαύρες μέρες για όλους αν η Εθνική δεν βρει το 10%




Την εκτίμησή του ότι έρχονται μαύρες μέρες για όλους εάν η Εθνική Τράπεζα πάει στο ΤΧΣ χωρίς να βρει το 10% εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη...



Η ΕΤΕ είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, τόνισε ο κ. Κούκος, προσθέτοντας ότι «με συγχωρείτε για την υπερβολή, αλλά είναι η ακρόπολη των τραπεζών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΤΟΕ σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν αφορά μόνο τις τράπεζες και τους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και την προοπτική ανάπτυξης του συνόλου της ελληνικής οικονομίας.

«Εμείς ως εργαζόμενοι βάζουμε πλάτη για να έχει θετική έκβαση η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να βρεθεί το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Κούκος υποστήριξε ότι αν η τράπεζα περάσει στο ΤΧΣ δεν θα κρατικοποιηθεί αλλά θα είναι το βήμα για να περάσει σε ξένα χέρια. «Υπάρχει μια μεθόδευση της τρόικας και μερίδας θεσμικών οργάνων της πολιτείας για να αφελληνιστεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «όποιος ελέγχει τις τράπεζες ελέγχει και την οικονομία».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΟΤΟΕ τόνισε ότι «ζητούμε θεσμικές και πολιτικές παρεμβάσεις για να πετύχουν οι ΑΜΚ», τονίζοντας ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ποσοστό περίπου 16% στην Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, ο κ. Κούκος υποστήριξε ότι επιχειρείται να περάσει διάταξη, σύμφωνα με την οποία, η πιθανή συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην ΑΜΚ δεν θα συνυπολογιστεί στο 10% που απαιτείται(επειδή ελέγχονται από το δημόσιο).

«Δηλαδή μας λένε ότι στο κούρεμα των ομολόγων τα ταμεία ήταν οι ιδιώτες, και τώρα είναι δημόσιο. Να μη διανοηθούν να περάσουν μία τέτοια διάταξη», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος του ΟΤΟΕ έχει ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια προς τους μετόχους της τράπεζας και οι εργαζόμενοι της Εθνικής θα συμμετάσχουν στην αύξηση του ΑΜΚ στο μέρος των δυνατοτήτων τους.

πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου