ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Συνελήφθη ο αποστολέας με το δηλητήριο





Στα χέρια του FBI βρίσκεται, πλέον, ο Πολ Κέβιν Κέρτις, ο άνθρωπος που έστειλε επιστολή στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η οποία περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη.

Οι επιστολές είχαν παραλήπτη, εκτός από το Λευκό οίκο, και τον αμερικανό γερουσιαστή Ρότζερ Ουίκερ και έναν επίσημο του τομέα δικαιοσύνης της πολιτείας του Μισισιπή, ανέφερε το FBI σε ανακοίνωση του

Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές διωκτικές αρχές, ο ύποπτος συνελήφθη στο σπίτι του στη πόλη Κόρινθο, του Μισισιπή. Σύμφωνα με το FBI ο Κέρτις «πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τις αποστολές τριών επιστολών μέσω των αμερικανικών ταχυδρομείων που περιείχαν τη θανατηφόρο ρικίνη»
Και οι δυο επιστολές φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου. Όπως ανακοίνωσε το FBI η περιοχή από όπου ταχυδρομήθηκαν οι επιστολές, θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ορισμένες γειτονικές περιοχές του βόρειου Μισισιπή, την πολιτεία από όπου προέρχεται ο γερουσιαστής Ουίκερ.
Εν τω μεταξύ λειτουργεί ξανά το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της πόλης, το οποίο είχε εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας.
Η εκκένωση του κτιρίου κράτησε περισσότερο από μια ώρα και ολοκληρώθηκε όταν ένας από τους ανθρώπους των υπηρεσιών ασφαλείας, τοποθέτησε την πράσινη σημαία, σηματοδοτώντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Ένας δικαστικός υπάλληλος ο οποίος δεν κατονομάστηκε, επιβεβαίωσε μέσω τηλεφώνου ότι το Δικαστικό Μέγαρο άνοιξε εκ νέου, αλλά μόνο για τους εργαζομένους.
Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες, εργαζόμενοι και δικηγόροι, είχαν διαταχτεί να εκκενώσουν το κτίριο και να παραμείνουν έξω από αυτό. Στο κτίριο τη στιγμή της εκκένωσης ήταν και δεκάδες δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονταν εκεί μετά τις πληροφορίες για τη σύλληψη ενός υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης.
Ομοσπονδιακοί αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι είπαν λίγη ώρα αργότερα, ότι οι αναφορές για τη σύλληψη υπόπτου ήταν ανακριβείς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου