ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ!


trikommatiki
Με τα πιο σκληρά λόγια αναφέρονται οι πανεπιστημιακοί γιατροί στην ανοικτή επιστολή τους προς τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και Λυκουρέντζο για την κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας αλλά και τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Όπως σημειώνουν, ασθενείς κόβουν τα φάρμακά τους λόγω φτώχειας και οι θάνατοι θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα καθώς όπως τονίζουν «θα υπάρξει αύξηση της θνησιμότητας στο τμήμα του πληθυσμού που πλήττεται από ανεργία και φτώχεια».
Οι 120 επιφανείς επιστήμονες υπογραμμίζουν: «Το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα πλήττεται δραματικά. Έχοντας υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με την μη εκλεγμένη και ανεξέλεγκτη Τρόικα για την μείωση των δαπανών για την δημόσια υγεία από το 9,8% στο 6% του ΑΕΠ (το συρρικνωμένο, μετά την κρίση ΑΕΠ), η Ελληνική Κυβέρνηση έχει θεσπίσει μια σειρά από μέτρα τα οποία υπονομεύουν την υγεία του Ελληνικού λαού. Η αφαίρεση της ασφάλειας υγείας από χιλιάδες ανέργους, κάνει μαθηματικά βέβαιη την αύξηση της θνησιμότητας σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού".
Οι πανεπιστημιακοί μιλούν και για την αύξηση του κόστους συμμετοχής που καθιστά αδύνατη τη θεραπεία των αρρώστων: "Ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια προβλήματα, όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αναγκάζονται να πληρώνουν αντί του 5% του κόστους των φαρμάκων τους όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, το 25%. Καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς υποφέρουν λόγω της αύξησης του κόστους των θεραπειών, των εξειδικευμένων εξετάσεων και των φαρμάκων τους, καθώς και εξ αιτίας της ταλαιπωρίας και της προσωπικής εξαθλίωσης που υφίστανται καθημερινά στις ατελείωτες ουρές αναμονής των ασφαλιστικών ταμείων και στις εγκαταστάσεις των Νοσοκομείων".
Όσο για τις επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού σημειώνουν: "Πέρα από αυτά τα συγκεκριμένα καταστροφικά μέτρα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατανοήσει εύκολα τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων μειώσεων στις συντάξεις, καθώς και των φορολογικών μέτρων δήμευσης, στη δημόσια υγεία. Πολλοί φτωχοί συνταξιούχοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθούν από ζωτικά φάρμακα, που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους, και από την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους, προκειμένου να καλύψουν την απαραίτητη τροφή και θέρμανση (οι καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης στο θέμα πετρελαίου θέρμανσης αξίζει να επισημανθούν)».
Και καταλήγουν σχετικά με τους χρονίως πάσχοντες: «Όχι μόνον οι τιμές βασικών προϊόντων έχουν αυξηθεί (όχι μόνον λόγω πληθωρισμού αλλά και λόγω δραστικών αυξήσεων ΦΠΑ), ενώ τα εισοδήματα έχουν μειωθεί δραστικά, αλλά και η αύξηση στο 500% και πλέον στην συμμετοχή των ασφαλισμένων καθιστά τελείως αδύνατη για την πλειοψηφία τους την εξακολούθηση της θεραπείας τους. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τις συνέπειες, ειδικά όσον αφορά σε άτομα με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες».
http://iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου