ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Στο 40% από 37% επί του τζίρου το έκτακτο χαράτσι για τα νέα φωτοβολταϊκά


Νέο σοκ για χιλιάδες επενδυτές στον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Σύμφωνα με ρύθμιση που ήρθε στη Βουλή αυξάνεται το έκτακτο τέλος σε 40% από 37% επί του τζίρου για όσες μονάδες είναι καινούργιες και συγκεκριμένα όσε εγκαταστάθηκαν μετά τις 12 Νοεμβρίου και είναι κάτω από 1 μεγαβάτ.
Το επιπλέον ψαλίδι αναμένεται να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των επενδυτών οι οποίοι πλέον θα «κουρέψουν» τα έσοδά τους.

Θετικό είναι το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μείωση κατά 50% του ποσού της εγγυητικής επιστολής που θα πρέπει στο εξής να συνοδεύει υποχρεωτικά κάθε αίτημα χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης μονάδας ΑΠΕ στο δίκτυο, σε σχέση με αυτό που προέβλεπε προηγούμενο νομοσχέδιο το οποίο είχε προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρήσεων, ιδίως στην αιολική ενέργεια.
Ειδικότερα, το ύψος της εγγυητικής επιστολής ορίζεται, ανά μονάδα ονομαστικής ισχύος του αιτήματος σε μεγαβάτ, σε 60.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος έως και 1 MW, μειούμενου αναλογικά για ισχύ μικρότερη του 1 MW, σε 30.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 1 MW έως και 10 MW, σε 20.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 10 MW ως και 100 MW και 10.000 για το τμήμα της ισχύος πάνω από 100 MW.
δειτε και εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου