ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αποδέσμευσαν 460 αστυνομικούς από τους V.I.P.


Συνολικά 460 αστυνομικοί έχουν αποδεσμευτεί από την φύλαξη προσώπων και κτιρίων από τον Αύγουστο του 2012 έως και σήμερα σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός σημειώνει ότι οι περισσότερες περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται η διάθεση αστυνομικών για προστασία αφορούν σε Δικαστές που εκδικάζουν «ειδικές υποθέσεις».
Αναλυτικά, ο κ. Δένδιας αναφέρει πως «ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθενται για το σκοπό αυτό αυξομειώνεται συνεχώς, λόγω των απαιτήσεων για προστασία προσώπων που ανακύπτουν, κυρίως σε Δικαστές, οι οποίοι εκδικάζουν ειδικές υποθέσεις, σε Διπλωματικές αποστολές κλπ» επισημαίνει όμως πως «σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ορθολογική διάθεση του αστυνομικού προσωπικού και την εξοικονόμηση τεχνικών μέσων, προκειμένου να διατεθούν στην αστυνόμευση, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επανεξετάζει το ζήτημα της διάθεσης αστυνομικών σε στόχους (πρόσωπα και κτίρια) και αποδεσμεύει αστυνομικούς και τεχνικά μέσα όταν κρίνεται ότι οι λόγοι που επέβαλαν τη διάθεσή τους έχουν εκλείψει».
Να σημειωθεί ότι το έγγραφο του κ. Δένδια, κατατέθηκε στην Βουλή προς απάντηση ερωτήματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου για τα «προνόμια σε επίπεδο φύλαξης και μετακινήσεων που απολαμβάνει από το ελληνικό κράτος».
Ο βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων πωςο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος διαθέτει τέσσερις αποσπασμένους αστυνομικούς για τη φύλαξή του, όλα τα έξοδα των μετακινήσεων του από την οικία του στο Λαγονήσι μέχρι το κέντρο των Αθηνών και αντίστροφα καλύπτονται από το ελληνικό Δημόσιο.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου