ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ!


Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες είναι ο εκλεκτός του κονκλαβίου και με 70 ψήφους πήρε το χρίσμα για να διαδεχθεί τον Βενέδικτο στον παπικό θρόνο. Ο νέος Ποντίφικας θα έχει το όνομα Φραγκίσκος ο Α' και είναι ο πρώτος Πάπας που εξελέγη ποτέ από τη Λατινική Αμερική.

Ο Μπεργκόλιο, όπως είναι το όνομά του, χειροτονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1969, ενώ υπήρξε πρύτανης στη Φιλοσοφική και Θεολογική σχολή του San Miguele από το 1980 έως και το 1986. Στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία για το διδακτορικό του και όταν επέστρεψε στην Αργεντινή, έγινε ιερέας και εξομολόγος στην Κόρδοβα.Το 2001, όταν Πάπας ήταν ο Ιωάννης Παύλος II, έγινε Καρδινάλιος.

Στην πρώτη του εμφάνιση ήταν φανερά τρακαρισμένος αλλά αστειεύτηκε για την καταγωγή του με τον κόσμο να τον αποθεώνει. Θεωρείται "μέλος" της συντηρητικής πλευράς της Καθολικής εκκλησίας και είχε έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση της Αργεντινής για τους γάμους ομοφυλοφίλων και την ελεύθερη κυκλοφορία αντισυλληπτικών χαπιών.

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές καλησπέρα. Όπως γνωρίζετε το κονκλάβιο έπραξε αυτό που ήταν το καθήκον του, να ορίσει τον Επίσκοπο της Ρώμης και οι Αδελφοί μου Καρδινάλιοι για να βρουν τον νέο Πάπα έφτασαν ως την άλλη πλευρά του κόσμου. Εδώ είμαι λοιπόν», ήταν τα πρώτα λόγια του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο τους πιστούς ως ο νέος Ποντίφικας.

Ο Φραγκίσκος ο Α' ευχαρίστησε τους πιστούς για την υποδοχή τους και τους Επισκόπους, ενώ αναφερόμενος στον προκάτοχό του τόνισε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα προσευχηθούμε για τον Επίτιμο αρχιεπίσκοπο τον Βενέδικτο να είναι ευλογημένος να τον φυλάσσει ο Θεός και η Παρθένος».Το πρώτο "τιτίβισμα" του νέου Πάπα ανέβηκε ήδη στο twitter και αναφέρει: HABEMUS PAPAM FRANCISCUM

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/xorxe-mario-mpergkolio-papas.html#ixzz2NSX1KtnV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου