ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ερευνες από τις Αρχές της Βενεζουέλας για «δηλητηρίαση» του Τσάβες

 
Ερευνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Αρχές της Βενεζουέλας σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες δολοφονήθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Ο υπουργός Πετρελαίου Ραφαέλ Ραμίρες δήλωσε στο BBC ότι για το θάνατο του Τσάβες ευθύνονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του η ειδική επιτροπή να δώσει αποδεικτικά στοιχεία.
Ο ίδιος ο Τσάβες, αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο το 2011, είχε δηλώσει ότι πιθανώς «να τον είχαν δηλητηριάσει ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».
Σε συνέντευξή του στο BBC Mundo στο Καράκας ο Ραμίρες δήλωσε ότι δεν είχε αμφιβολία ότι ο θάνατος του Τσάβες ήταν μία ενέργεια σύγκρουσης και παρόμοιος με εκείνον του Γιάσερ Αραφάτ.
Την ημέρα που πέθανε ο Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο συνέδεσε επίσης το θάνατο του Κομαντάντε με εκείνον του Παλαιστινίου ηγέτη.
Ο Μαδούρο υποσχέθηκε ότι θα διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς, τους οποίος ο ίδιος ο Τσάβες είχε εκφράσει αφότου είχε διαγνωστεί με τη νόσο το 2011.
«Θα επιδιώξουμε την αλήθεια», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. «Διαισθανόμαστε ότι ο Τσάβες είχε δηλητηριαστεί από σκοτεινές δυνάμεις που τον ήθελαν εκτός πορείας». Επιστήμονες από άλλες χώρες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια κρατική επιτροπή προκειμένου να εξετάσουν τις κατηγορίες, είπε ο Μαδούρο.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου