ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΣΟΚ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ: Πραγματοποιούνται παράνομες ευθανασίες παιδιών!!


H ευθανασία στη χώρα του Βελγίου είναι νόμιμη υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτό βεβαίως δεν ισχύει για τους ανήλικους, τα αγόρια και τα κορίτσια κάτω των 18 ετών. Πλέον, η πολύ δυσάρεστη είδηση είναι ότι το Βελγικό κοινοβούλιο μελετά την περίπτωση της επέκτασης της νομιμότητας της ευθανασίας ακόμη και στα παιδιά...

Με μεγάλη τους έκπληξη, οι γερουσιαστές της χώρας ανακάλυψαν ότι η ευθανασία παιδιών αποτελεί ήδη μία θλιβερή πραγματικότητα στο Βέλγιο – πρακτική που πραγματοποιείται εκτός των νόμιμων πλαισίων. Οι ιατροί με τις απόψεις τους φαίνεται ότι «ωθούν την κατάσταση στα άκρα»: η Dominique Biarent, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων Queen Fabiola στις Βρυξέλλες, δήλωσε πρός επιτροπή Γερουσιαστών ότι απαιτείται να επεκταθεί το όριο ηλικίας πραγματοποίησης της ευθανασίας δια σχετικού νόμου ώστε οι ιατροί να διαθέτουν το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για να πραγματοποιούν το «έργο» τους..
Με ποιά λογική η παράνομη ευθανασία καταπολεμείται με την νομιμοποίηση της ευθανασίας παιδιών ηλικίας ακόμη και 12 ετών; Εδώ στο pentapostagma.gr έχουμε τονίσει αρκετές φορές τον ύπουλο ρόλο της βιοηθικής επιστήμης για την σταδιακή νομιμοποίηση ιατρικών πράξεων, όπου πριν από μερικά χρόνια θα θεωρούσαμε αδιανόητες.. Για μία ακόμη φορά, μεθοδεύεται μία ύπουλη ευγονική στρατηγική – καθώς ενδέχεται να ελαστικοποιηθούν περαιτέρω τα όρια της νόμιμης - πλέον - διακριτικής ευχέρειας της απόφασης ενός ιατρού για την πραγματοποίηση ευθανασίας σε μία αθώα παιδική ψυχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου