ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Bρε κάτι συμπτώσεις… Ο Παπακωνσταντίνου γνώριζε τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ από το 2010 ! Ο ΓΑΠ;

Τα ονόματα στις λίστες Λαγκάρντ ήταν τα ίδια με τους 1.750 πιθανούς φοροφυγάδες στη λίστα που είχε καταρτίσει το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών το 2010! Αυτό είπε η πρώην  προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Καίτη Φρατζεσκάκη στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Η κ. Φρατζεσκάκη αποκάλυψε πως πολλά από τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ υπάρχουν και στη λίστα των 1.750 «ισχυρών» που κατάρτισε η ίδια και οι συνεργάτες της, αδειάζοντας με αυτό τον τρόπο τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Η υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και υπεύθυνη της ομάδας Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου ουσιαστικά «κάρφωσε» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την μη αξιοποίηση των στοιχείων ως φορολογικό εργαλείο, που θα απέφερε έσοδα στο κράτος.

Συγκεκριμένα, η κυρία Φραντζεσκάκη κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής φέρεται να είπε ότι η «λίστα Λαγκάρντ θα μας βοηθούσε στους ελέγχους. Θα είχαμε εντοπίσει πολύ πιο γρήγορα εκείνες τις περιπτώσεις που πρέπει να ελεγχθούν και κατά συνέπεια θα εισέρρεαν πιο εύκολα έσοδα στα δημόσια ταμεία».

Για να καταρτιστεί η έρευνα θα είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος, που ήταν τότε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Δεν θα είχε ενημερωθεί όμως, και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου;

Τα κριτήρια που ανοίγουν την πόρτα των ελέγχων είναι το τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ ή αγορές αγαθών αξίας μεγαλύτερης των 450.000 ευρώ ή αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 2 εκατ. ευρώ

Ήδη, σύμφωνα με την κυρία Φραντζεσκάκη η Ομάδα Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου έχει βεβαιώσει φόρους σε 880 περιπτώσεις.  Η μάρτυρας ωστόσο άφησε αιχμές για τον κ. Γιώργο Μαυραγάνη αναφορικά με την ταχύτητα των εισπράξεων.

Το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει στην προανακριτική η ιδιαιτέρα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, Γαλάτια Μανέ.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου