ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΞΕΛΙΞΗ...!!! ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ...!!!


Η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)» που είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο στις 5 Δεκεμβρίου 2012 είναι μία από τις οργανώσεις που η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει πίσω από τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Αλκίφρονος στο Παγκράτι το βράδυ της Κυριακής.

Εκείνο που οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτό το αρχικό συμπέρασμα είναι ότι η έκρηξη στο Παγκράτι προκλήθηκε από μασούρια ζελατοδυναμίτιδας -χωρίς να είναι σε ειδική συσκευασία- τα οποία

πυροδοτήθηκαν με φυτίλι σε μηχανισμό που είναι όμοιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Και τότε όπως και στην επίθεση της Κυριακής δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Τέτοιου είδους μασούρια είχαν βρεθεί σε τουλάχιστον δύο από τις τέσσερις τσάντες με εκρηκτικά που είχαν εναποτεθεί την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορους στόχους στην Αττική. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν «για μέλη ενόπλων ομάδων που ίσως δεν έχουν γνώσεις ή πειραματίζονται στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών».

Και αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους βόμβες χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια από οργανώσεις αντάρτικου πόλης, ενώ προτιμώνται από συμμορίες κακοποιών. Μάλιστα επισημαίνεται ότι παρόμοιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε χρησιμοποιηθεί στη βομβιστική επίθεση στην κατοικία της δικαστικού κυρίας Παρασκευής Καλαϊτζή στο Χαλάνδρι τον προηγούμενο Νοέμβριο. Η κυρία Καλαϊτζή ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου που διερεύνησε την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου.

Τα πρώτα στοιχεία για τους βομβιστές

Τη βόμβα στα γραφεία της εταιρείας κούριερ στο Παγκράτι άφησαν, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Η συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση συνδέεται άμεσα με τη σύλληψη των κατηγορούμενων ως μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου. Οι δυο τους είχαν επιχειρήσει να στείλουν δύο δέματα-βόμβες την 1η Νοεμβρίου 2010 μέσω αυτού του γραφείου κούριερ. Ένα από τα δέματα έσκασε στα χέρια μιας υπαλλήλου της εταιρείας η οποία και ειδοποίησε τις Αρχές. Στην προκήρυξη που ακολούθησε από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» εκτοξεύονταν απειλές κατά της εν λόγω υπαλλήλου.

Όπως σημειωνόταν «το εν λόγω υποκείμενο τηλεφώνησε στην Αστυνομία και οι μπάτσοι απέκλεισαν όλη την περιοχή με δεκάδες δυνάμεις συλλαμβάνοντας τους συντρόφους μας. Βέβαια η πράξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή λογική και να είναι σίγουρη πως το όνομά της δεν θα λησμονηθεί εύκολα από το νέο αντάρτικο πόλης». Ένα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα επρόκειτο να σταλεί στον τότε γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες τις πρεσβείες του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού. Συνολικά εκείνη την ημέρα είχε σχεδιαστεί να σταλούν 14 δέματα-βόμβες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η βόμβα στη Χρυσή Αυγή

Από την άλλη πλευρά, η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο 17ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου αποτελείτο από μασούρια δυναμίτη με φυτίλι, τα οποία βρίσκονταν σε μεταλλικό κουτί. Το κουτί περιείχε ακόμη χοντρά σκάγια που χρησιμοποιούνται από κυνηγούς για αγριογούρουνα. Σκοπός των δραστών της επίθεσης φέρεται ότι ήταν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στα γραφεία της οργάνωσης.

Η βόμβα τοποθετήθηκε στην είσοδο του διώροφου κτιρίου, στον πρώτο όροφο του οποίου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές. Την ευθύνη ανέλαβε τότε το «Αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)». Η FAI «στεγάζει» ένοπλες αντεξουσιαστικές ομάδες από διάφορα κράτη του κόσμου τα οποία συγκροτούν ένα δίκτυο αλληλεγγύης. Τμήμα αυτού του δικτύου είχε θεωρηθεί και η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μετά την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τα μέλη της οργάνωσης, που δεν εμφανίστηκε ξανά, σημείωναν: «Πρόκειται για περιοχή με ελάχιστη κίνηση ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Κι αυτό μας προσέφερε το πλεονέκτημα να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα που ίσως παρακινούσε τους μπάτσους να απενεργοποιήσουν τον ωρολογιακό μηχανισμό που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε, για να προφυλάξουν τα γραφεία των χρυσαυγιτών συνεργατών και φίλων τους». tovima.gr 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου