ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Βασανίζουν Χριστιανούς μέχρι θανάτου στην Λιβύη. Αυτή είναι η “δημοκρατία” του Σόρος και της Κλίντον.

Ένας Αιγύπτιος κόπτης χριστιανός που κρατούνταν από τις λιβυκές υπηρεσίες ασφαλείας στην Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, βασανίστηκε μέχρι θανάτου.

Αίγυπτος: Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου
Ο Εζάτ Χακίμ Ατάλαχ “πέθανε αφού βασανίστηκε μαζί με άλλους κρατούμενους”, δήλωσε ο Ναγκίμπ Γκεμπράιλ, ο οποίος είναι και αυτός κόπτης και ηγείται της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Αιγυπτιακή Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”.
Την 1η Μαρτίου, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Βεγγάζης είχε δηλώσει ότι περίπου πενήντα Αιγύπτιοι χριστιανοί, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για προσηλυτισμό, είχαν συλληφθεί μερικές ημέρες νωρίτερα στην πόλη αυτή της ανατολικής Λιβύης.

Ο αξιωματούχος αυτός είχε διευκρινίσει τότε ότι η ομάδα αυτή είχε στην κατοχή της Βίβλους, έργα που ενθάρρυναν την αλλαγή πίστης και την υιοθέτηση του Χριστιανισμού και εικόνες του Χριστού και του πρώην επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας Σενούντα, ο οποίος πέθανε το 2012.
Οι Αιγύπτιοι αυτοί κατηγορούνται εξάλλου “για παράνομη είσοδο στο λιβυκό έδαφος”, είχε προσθέσει ο ίδιος.
Εξάλλου τέσσερις ξένοι —ένας Αιγύπτιος, ένας Νοτιοαφρικανός, ένας Νοτιοκορεάτης και ένας Σουηδός που είχε αμερικανικό διαβατήριο—, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για προσηλυτισμό, είχαν και αυτοί συλληφθεί στα μέσα Φεβρουαρίου στην Βεγγάζη.
Ο Γκεμπράιλ κατηγόρησε τις αιγυπτιακές αρχές, κυρίως τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και τον πρωθυπουργό Χισάμ Καντίλ, ότι δεν μεσολάβησαν υπέρ των συλληφθέντων.
Από την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η χριστιανική μειονότητα στη Λιβύη εκφράζει φόβους για την άνοδο των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών κινημάτων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου