ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΩΑ Η ΝΤΟΡΑ...!!! ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ...!!!



ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ...

Oριστικά κλείνει η υπόθεση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων σχετικά με την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες της Ντόρας Μπακογιάννη, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Με το υπ’ αρ. 231/2013 βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε οριστικά την Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση αυτή, μια εξέλιξη που έμοιαζε αναμενόμενη καθώς πριν από τρεις μήνες είχε απαλλαγεί και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε δίκη ο επιχειρηματίας για την κακουργηματική κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Η υπόθεση αφορούσε το ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών του κ. Κούβελου στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.

Η κ. Μπακογιάννη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας της προκειμένου, όπως ανέφερε, να μη μείνει καμία σκιά γύρω από το όνομά της.

Eπίσης να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του επίμαχου χρηματικού ποσού, είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της κας Μπακογιάννη με έγγραφο που απεστάλη στη Βουλή από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη.

Το θέμα με το επίμαχο ποσό είχε έρθει στη δημοσιότητα μετά από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
 zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου