ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το αγωνιώδες τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Σαμαρά> Δεν θέλω να χάσω τις εκλογές εξαιτίας σας. Τρέξε το πρόγραμμα!...





 

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013. Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κάτω Σαξονία είναι ένα χαστούκι για τηνΜέρκελ«Δεν θα προσποιηθώ. Μετά από όλα τα συναισθήματα που μου προκάλεσε αυτή η εκλογική αναμέτρηση, η ήττα πονάει ακόμα περισσότερο» είπε η γερμανίδα Καγκελάριος μετά τη βραδιά θρίλερ που έδωσε τη νίκη -κατά μία μόνο έδρα- σε SPD και Πράσινους.
«Είμαστε όλοι λυπημένοι σήμερα. Λυπημένοι επειδή δεν τα καταφέραμε», είπε η Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι το τηλεφώνημα που ακολούθησε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
-Αντώνη, φρόντισε να ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και κυρίως  των αποκρατικοποιήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ρισκάρω την νίκη και την επανεκλογή εξαιτίας ενός ατυχήματος στην Αθήνα η λόγω καταιγισμού αρνητικών δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ επειδή δεν προχωράτε τάχιστα με τις αποκρατικοποιήσεις.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πιστεύει ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Γερμανία θα κάνουν λόγο για αποτυχία του ελληνικού προγράμματος επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά δεν προχωρά στις αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό της χώρας και επιστρέφει διαρκώς στα άθλια χαράτσια.  Γνωρίζει ότι η Αθήνα ανά πάσα στιγμή μπορεί να είναι η μεταβλητή που, υπό ορισμένες προυποθέσεις, θα μπορούσε να της στοιχίσει την επανεκλογή της.
Ο Σαμαράς πλέον δεν μπορεί να κρύβεται. Είναι αναγκασμένος να ανοίξει τα χαρτιά του και να αποκαλύψει τις προθέσεις του. Και κυρίως είναι αναγκασμένος να τα βάλει με τους Έλληνες ολιγάρχες, με κάποιους από τους οποίους διατηρεί στενές σχέσεις από το πολιτικό του παρελθόν…

http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου