ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πούτιν: «Δεν είμαστε δικηγόροι της Συρίας» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman


Σχόλιο Α.Φ. Το παρακάτω άρθρο απευθύνετε σε  κάποιους που τρέφουν αυταπάτες σχετικά με το ρόλο της Ρωσικής κυβέρνησης και του Πούτιν στις διεθνείς εξελίξεις.

Δυόμιση ώρες διήρκησε η συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο των ανακτόρων του Ντολμαμπαχτσέ στην Κωσταντινούπολη, ενώ σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται σήμερα στη χθεσινή ολιγόωρη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Τουρκία αναφέρει το το πρακτορείο sigma live.
Η "Ζαμάν" γράφει ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι υπάρχουν ομοιότητες στις θέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι η Ρωσία δεν προσπαθεί να προστατεύσει το καθεστώς της Συρίας. «Δεν είμαστε οι δικηγόροι της Συρίας», δήλωσε ο κ. Πούτιν.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η συνάντηση των δύο ανδρών έλαβε χώρα σε μια συγκυρία όπου κυριαρχούν οι διαφωνίες σχετικά με τον χειρισμό της κρίσης στην Συρία και παρά τις μεταξύ τους διαφορές για την Συρία, η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους.
Η "Τζουμχουριέτ" αναφέρει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι υπάρχουν ομοιότητες στις θέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, ωστόσο υπάρχουν και διαφορές στις μεθόδους που προτείνουν οι δύο χώρες για το ξεπέρασμα της κρίσης και ο Τούρκος Πρωθυπουργός έθεσε κάποιες νέες ιδέες στην συνάντηση. Επίσης ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σταματήσει η αιματοχυσία στην Συρία και πρόσθεσε πως οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για το ζήτημα.
"Χουριέτ" και "Σαμπάχ" αναφέρουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος τονίζοντας ότι κατανοεί τις τουρκικές ανησυχίες, αναφέρθηκε στους πυραύλους Patriot παραπέμποντας όμως στα λόγια του Αντόν Τσέχοφ, «αν ένα όπλο κρέμεται στον τοίχο στην αρχή του παιχνιδιού, τότε στο τέλος του παιχνιδιού οπωσδήποτε θα πυροβολήσει».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου