ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνας αρχιτέκτονας κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό


Διεθνή διάκριση απέσπασε ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης, σε διαγωνισμό του αμερικανικού περιοδικού «Interior Design», ανάμεσα σε εκατοντάδες διαγωνιζόμενους απ' όλο τον κόσμο. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία εσωτερικών χώρων εστιατορίων Casual Dining 2012.
Το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή στη Νέα Υόρκη και αφορούσε την αρχιτεκτονική δουλειά και τη διακόσμησή του για το εστιατόριο «Φάρμα Κρεάτων» στην Κομοτηνή. Πρόκειται για σχέδιο που αναδεικνύει μοντέρνα στοιχεία, ενσωματώνοντας εικόνες των ελληνικών παραδοσιακών κρεοπωλείων της δεκαετίας του '50.

«Το βραβείο αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση όχι μόνο για τη δουλειά μου, αλλά για την πατρίδα μας, που βιώνει δύσκολες στιγμές» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Κοσμίδης, αρχιτέκτων μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με περαιτέρω σπουδές στο Παρίσι. Το πρώτο του γραφείο άνοιξε το 1994 στην Κομοτηνή, απ' όπου κατάγεται και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη.
Μετά τη Νέα Υόρκη, ο κ. Κοσμίδης θα μεταβεί στην Κίνα, όπου επίσης θα τιμηθεί σε ένα ανάλογο διεθνή διαγωνισμό. «Κάθε σχέδιο και έργο αποτελεί κατάθεση ψυχής, σύμφωνα με την αισθητική του κάθε δημιουργού» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου