ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚ: Θερίζει το Αids στην Κρήτη

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα AIDS στην Περιφέρεια Κρήτης, μέσα σε δύο μόλις χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
                            

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης και μέλη του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) «Αριάδνη», επισκέφθηκαν τα ενημερωτικά περίπτερα στις πλατείες Ελευθερίας και Δασκαλογιάννη του Ηρακλείου, όπου γινόταν διανομή ενημερωτικού υλικού, στο πλαίσιο εκστρατείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κατά του AIDS σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, άλλες οργανώσεις και δήμους.

Όπως τόνισε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, τα κρούσματα της ασθένειας τα δύο τελευταία χρόνια στην Κρήτη, αυξήθηκαν κατά........

25% προσθέτοντας ότι το 80% των ασθενών είναι άντρες και το 20% γυναίκες, ενώ στην πλειοψηφία τους, οι ασθενείς είναι Έλληνες.

Ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, τόνισε ότι πρέπει να προβληματιστούν όλοι από την αύξηση των φορέων του AIDS στο νησί και επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές δραστηριότητες στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών.

Όπως διευκρίνισαν οργανωτές της εκστρατείας κατά του AIDS, τα στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη προκαλούν ανησυχία και υπογραμμίστηκε ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών, οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα με μετάδοση της νόσου από τις σύριγγες.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/258198/sok-therizei-to-aids-stin-kriti#ixzz2DpIDkXLP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου