ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ!

15Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, ένας μικρός στρατός αστυνομικών συνεχίζει να φρουρεί δεκάδες πρώην υπουργούς και βουλευτές.

Στη λίστα με τα πρόσωπα αυτά την οποία φέρνουν στο φως τα Παραπολιτικά, περιλαμβάνονται πρόσωπα που στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Παπουτσής, που διαθέτει δέκα αστυνομικούς, όσους και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το κόμμα του οποίου δεν εκπροσωπείται στην παρούσα Βουλή.

Αίσθηση προκαλεί επίσης ο αριθμός των....

έξι αστυνομικών που παρέχονται στον Σήφη Βαλυράκη και τον Πάνο Μπεγλίτη, αλλά και των τεσσάρων ενστόλων που διατηρεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης. Τρεις αστυνομικούς έχει ο Γιώργος Βουλγαράκης, όσους και ο Κωστής Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ, ενώ από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι έχουν έναν ή δύο αστυνομικούς, ανάλογα με το αν εκλέγονται σε μεγάλες αστικές περιφέρειες ή στην επαρχία.

Oρισμένοι από αυτούς τους πολιτικούς έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να διατηρήσουν τους αστυνομικούς στην προσωπική τους ασφάλεια, επικαλούμενοι λόγους τους οποίους θα κρίνει η αρμόδια επιτροπή όταν και εφόσον συνεδριάσει, αφού συστάθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα πριν από λίγους μήνες, αλλά ουσιαστικά παραμένει ανενεργή.

Κάποιοι άλλοι πάντως από τους πρώην βουλευτές δεν έχουν καταθέσει ανάλογο αίτημα, αλλά οι αστυνομικοί παραμένουν αποσπασμένοι σε αυτούς, γιατί δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες για την επιστροφή τους στις μάχιμες υπηρεσίες.

Έναν ένστολο εξακολουθεί να διατηρεί και ο Παύλος Γερουλάνος καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τα βουλευτικά έδρανα από τις εκλογές του 2000, ενώ από το 2004 ασκεί μάχιμη δικηγορία. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου