ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Από την απόγνωση στην αηδία!



Αποκλειστική ειδικότητα, αν όχι συνειδητή και προγραμματισμένη επιδίωξη του πρωθυπουργού του…σωλήνα, που περιτριγυρίζεται από έναν εσμό ομοίων του, οι οποίοι κατευθύνουν τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, φανερούς και αθέατους, είναι να κάνει το δημόσιο βίο βορβορώδη.


Και μέσα σ’ ένα τέτοιο βόρβορο να πνίγεται κάθε τίμια φωνή. Μέσα σ’ ένα τέτοιο νέφος ηθικής ασφυξίας και κυνικής αναίδειας ο καλός να ταυτίζεται με το φαύλο και ο φιλαλήθης με τον παθολογικό ψεύτη. Κι έτσι ο λαός εθίζεται στις δύσοσμες αναθυμιάσεις των ψευδολογιών, οι αντιδράσεις του για τα πολιτικά ανομήματα αφλογιστούν και δέχεται αγγόγυστα τις κατάπτυστες πολιτικές πρακτικές και τις ασυνάρτητες ενίοτε δηλώσεις, που προκαλούν την νοημοσύνη κάθε εχέφρονα και εν πολλοίς ταλαιπωρημένου πολίτη.

Αυτούς τους πολίτες που δεν “βάζουν στο ίδιο τσουβάλι” εύκολα και άκριτα τους μεγάλους δημιουργούς μαζί με τους ολετήρες και τις καταστροφείς της προόδου του! Και είναι αυτοί οι πολίτες που δεν έχουν χάσει το μέτρο αξιολόγησης δηλώσεων και καταστάσεων, πράγμα που ακριβώς επιδιώκουν οι διάφοροι εγκάθετοι του Μαξίμου και τα δημοσιογραφικά “παπαγαλάκια” των όποιων συγκροτημένων συμφερόντων που έχουν αναλάβει διατεταγμένα να υπηρετούν, αγνοώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και παχυλώς αδιαφορώντας για τον ρόλο της ηθικής στην ενημέρωση…

Παρακολουθώντας κανείς με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τις τελευταίες μέρες τις θριαμβολογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, μετά την υποτιθέμενη “συμφωνία” για το δημόσιο χρέος στις Βρυξέλλες, είναι εύκολο να περάσει από την απόγνωση στην αηδία!

Από τη μια το αντιαισθητικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει με θράσος απύθμενο, προκλητική αναίδεια και με έλλειψη κάθε μέτρου και ιστορικής συνείδησης, ότι “Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει…”. Μια χώρα με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, συσωρευμένης εθνικής γνώσης και εμπειρίας, περίμενε τον σημερινό πρωθυπουργό με τις όποιες ψυχονευρωτικές του αποκλίσεις και τα όποια πολιτικά του συμπλέγματα να διασαλπίζει “φορώντας” το ύφος της υπερφίαλης αυταρέσκειας, ότι εξαιτίας του επί της ουσίας η Ελλάδα ξεκινάει την ιστορική της διαδρομή… Χωρίς να σεμνύνεται. Έτοιμος να προβάλει χάρτινες δόξες. Βάζοντας στο περιθώριο όχι απλώς την πολιτική της ουσίας, αλλά και παραβιάζοντας με τρόπο βλάσθημο την ιστορική μνήμη και συνείδηση του λαού, στην προσπάθειά του με πρόσκαιρες εντυπώσεις να εξαρθρώσει και τους τελευταίους αρμούς της κοινωνίας.

Ενδεδυμένος δε με τον μανδύα της υποκρισίας, ως σύγχρονος τσιρκολάνος με αποφλειωμένη τη συνείδησή του, δηλώνει σε μακροσκελή συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “ΘΕΜΑ” ότι με τη…σκληρή διαπραγματευτική του ευελιξία “σταμάτησε την πορεία στον όλεθρο”, ότι “δεν θα γίνουν άλλες περικοπές σε μισθούς,συντάξεις και επιδόματα ούτε τώρα,ούτε τα επόμενα χρόνια”, για να καταλήξει μεταξύ άλλων ευτράπελων και ανερμάτιστων απόψεων του, ότι η…συμφωνία είναι βιώσιμη!

Εξακολουθεί δηλαδή ο κατά τα άλλα “λιπόψυχος” και μίσθαρνο όργανο της πολιτικής με αφειδείς υποσχέσεις, παραπλανητική καυχησιολογία και βαυκαλήματα, με υπεροψία αλαζόνα και με αποβολή κάθε αιδούς, να αμβλυωπεί και να διαστρέφει την αλήθεια των πραγμάτων, επιδεικνύοντας πολιτική χαμέρπεια και προσπαθώντας να παραμείνει προσκολλημένος στην εξουσία όπως το όστρακο στην πέτρα… Εκτός κι αν εξαπατά τον εαυτό του δια της φαντασίας, έχοντας χάσει αυτεπίγνωση και κάθε αίσθημα της πραγματικότητας και αποκαλύπτεται η χήνεια νοητική του λειτουργία, οπότε η περίπτωσή του ανάγεται πλέον στη δικαιοδοσία της ψυχοδιαγνωστικής, των ψυχοτόμων, των ψυχολόγων και των… αστρολόγων!

Διαφορετικά πρόκειται για παχύδερμη αφασία και….έρποντα φασισμό. Πρόκειται για μια ασύμετρη λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας, προβάλλοντας μάλιστα την προοπτική της “φαστφουντάδικης” μήτρας της ανάπτυξης… Σε μια Έλλάδα της κοινωνικής διάλυσης, της χρόνιας νοοτροπίας του video ergo sum, χαζεύω άρα υπάρχω, πιθηκίζω άρα ζω και της πολιτικής απληστίας, με τους πολιτικούς να περιφέρονται εντός και πέριξ των τετραγώνων της Βουλής επιδεικνύοντας την εθνική τους κυτταρίτιδα…

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι σε θέση να δει ότι οι “ζωντανοί νεκροί” αυξάνονται ανάμεσά μας. Το απέδειξε και με την…άθλια εικόνα του καθισμένος αναπαυτικά στη λιμουζίνα του πρόσφατου βίντεο στο facebook. Δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του. Δεν έχει ούτε ένα ένσημο στο ΙΚΑ. Και απλώς εξασκήθηκε στην υποκρισία στις νοθείες διακηρύξεων, στη διαστροφή των ιδανικών και στο απωθητικό ξεγέλασμα για μελλοντικές…ουράνιες απαοκαταστάσεις των δικαίων, που σφαγιάζονται από τους πολιτικούς της παχυδερμίας, τους συμβελβλημένους με το εκάστοτε “ντοβλέτι”.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι “φτιαγμένος” από αντιφιλελεύθερο υλικό. Ανήκει στους θλιβερούς ηγετίσκους με εύκαμπτη σπονδυλική στήλη, που διαγκωνίζονται στην επίδειξη “υποδειγματικής υποκρισίας” με στοιχεία γκροτέσκο. Και είναι ειρωνικά αντιφατικό να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελευθερία, αλλά συγχρόνως να σιωπά για το σφαγιασμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κάθε ανθρώπινου δικαιώματος των πολιτών.

Παρακολουθώντας κανείς τον σημερινό πρωθυπουργό αναμοχλεύει στη μνήμη του τον…ανθύπατο των Φράγκων αφεντάδων, που ήρθε από τη Βενετία, για να ασελγήσει πάνω στο κορμί του Έθνους. Φαίνεται, όμως, ότι ο υποτιθέμενος “σωτήρας” του λαού, ως αδαής και στερούμενος ιστορικής μνήμης, δεν γνωρίζει ότι εκτίθεται στο ιστορικό κακό που ελλοχεύει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου