ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του Τούρκου Υπουργού ενέργειας με τον Ρώσο ομόλογο του για το τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο


Η Τουρκία και η Ρωσία οι οποίες εκπονούν πολλά κοινά σχέδια στον ενεργειακό τομέα ετοιμάζονται να συνεργαστούν και στο θέμα της κατασκευής πυρηνικού σταθμού αναφέρει το trt.
«Σηκώσαμε τα μανίκια για την υλοποίηση του σχεδίου πυρηνικού σταθμού, το οποίο θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας» είπε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız.

Ο Τούρκος υπουργός  πραγματοποίησε μια διμερή συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της ρωσικής εταιρίας πυρηνικής ενέργειας Ρόσατομ, Σεργκέι Κιριένκο.
Ο Yıldız αφού σημείωσε ότι η συνάντηση τους με τον Κιριένκο, ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, πέρασε σε θετική ατμόσφαιρα δήλωσε ότι συζήτησαν θέματα σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό που θα κάνει τη μεγαλύτερη συμβολή στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.
Ενώ ο γενικός διευθυντής της ROSATOM Σεργκέι Κιριένκο από την πλευρά του έκανε νύξη στη σημασία που αποδίδουν στο πρώτο σταθμό πυρηνική ενέργειας που θα κατασκευαστεί στην Τουρκία.
Αφού σημείωσε ότι οι εργασίες εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων συνεχίζονται ραγδαία και ότι θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι πραγματοποιούν συνομιλίες με τις τουρκικές εταιρίες.
«Η πλειοψηφία των εργασιών στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν από τις τουρκικές εταιρίες. Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου απαιτείται 15 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστούν έργα δισεκατομμυρίων δολαρίων και στους εργολάβους στον τομέα της βιομηχανίας και κατασκευών». είπε ο Κιριένκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου