ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κάμερον: Η Ελλάδα δέχεται πολύ μεγάλη πίεση από την λαθρομετανάστευση..



Στην ενημέρωση που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο Βρετανικό κοινοβούλιο για την συμμετοχή του στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ρωτήθηκε από τον βουλευτή των εργατικών Κιθ Βάζ για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ο βρετανός Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι το θέμα αυτό ασκεί πίεση στην Ελλάδα, ενώ επεσήμανε πως πάγια πολιτική της Βρετανίας είναι να στηρίζει οργανισμούς με έργο την αντιμετώπιση στου θέματος, όπως η Frontex. Παρόλα αυτά τόνισε ότι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης δέχονται μεγαλύτερη πίεση από τους λαθρομετανάστες.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έθεσε το ζήτημα αυτό το οποίο ξεκάθαρα ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα.
 Όπως γνωρίζετε η θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους οργανισμούς που αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά, όπως είναι η Frontex. Αν υπάρξει πίεση για μεγαλύτερη συμμετοχή από την μεριά μας, θα το εξετάσουμε.
Παρόλα αυτά θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, είναι αυτές που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από αιτήσεις για άσυλο», τόνισε συγκεκριμένα ο Κάμερον.


eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου