ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: «Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε»



Σχόλιο: Όταν η κοροϊδία ξεφεύγει!


«Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτικό μήνυμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη. «Τρεις μήνες τώρα αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Διαπραγματευόμαστε σκληρά. Και στα εργασιακά και σε άλλα θέματα αλλάξαμε πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας. Μόνο κριτήριό μου είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει εάν δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. 


Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής: 

«Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα.

»Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας.

»Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Έχουμε ήδη- και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. 

»Προσέξτε- το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της.  Απ’ αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω. Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. 

»Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.

»Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!».


H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Η επίκληση του Πρωθυπουργού για ενότητα δεν έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό», αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο απαντά στη δήλωση του Α. Σαμαρά μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν υπήρξε ποτέ, αφού ήδη από την επομένη των εκλογών ο κ. Σαμαράς έχει διαβεβαιώσει την τρόικα για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου». 
«Αυτός που θα τολμήσει και θα νικήσει, είναι ο λαός», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 


tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου