ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Κόλαση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου! Μπούκαραν οι αγρότες - Καπνογόνα και πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ (ΦΏΤΟ& ΒΙΝΤΕΟ)


Xάθηκε, τελείως, ο έλεγχος - Νέα ένταση στην είσοδο της αίθουσας αναχωρήσεων με αφορμή τη σύλληψη ενός νεαρού αγρότη - Νέα ένταση πριν από λίγο - Στο σημείο Αρναουτάκης και Παραβολιδάκης 



Aνευ προηγουμένου η κατάσταση που προκλήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και αστυνομικών.
Οι αγρότες αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους και αποχώρησαν απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όχι όμως για να λήξουν την κινητοποίησή τους - άλλωστε όπως έχουν πει δεν πρόκειται να φύγουν με άδεια χέρια - αλλά για να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου αυτή την ώρα η κατάσταση είναι τεταμένη ενώ πριν από λίγο έπεσαν καπνογόνα και ο κόσμος διαλύθηκε!

Ωστόσο, νέα ένταση έχουμε αυτή την ώρα, στο στο χώρο του ελέγχου των διαβατηρίων με αφορμή έναν αγρότη η τύχη του οποίου ... αγνοείται! Τελικά, διαπιστώθηκε ότι όντως πρόκειται για νεαρό αγρότη, γιο του γνωστού συνδικαλιστή Στάθη Φραγκιαδάκη ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, προσπάθησε να εισέλθει στην πίστα στου αεροδρομίου με το... τρακτέρ! Γίνονται προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερος παρουσία και εισαγγελικών αρχών...Ωστόσο, τώρα, έχουμε και νέα ένταση, καθώς εν αναμονή της απόφασης για το νεαρό αγρότη, ένα τρακτέρ έσπασε τμήμα της τζαμαρίας στην είσοδο της αίθουσας αναχωρήσεων!

Εσπευσμένα στο α/δ και ο Περιφερειάρχης που αυτή την ώρα ενημερώνεται για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Στο χώρο του αεροδρομίου και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης, που καταβάλλει προσπάθειες για να υπάρξει ηρεμία. Στο άκουσμα της απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Επιθεωρητή Κρήτης, ότι θα βρεθεί λύση με το νεαρό αγρότη που συνελήφθη φτάνει εκείνοι να αποχωρήσουν, οι αγρότες αντέδρασαν ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος εδώ και τώρα! Μάλιστα, μία ομάδα των συγκεντρωμένων προσπαθεί να αποκλείσει όλες τις πύλες εισόδου κι εξόδου του αερολιμένα Ηρακλείου!
 

Οι αγρότες μπήκαν στον προαύλιο χώρο του α/δ και προσπάθησαν με κάθε τρόπο μπροστά στους τουρίστες να εισέλθουν μέσα, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί! Μάλιστα μία ομάδα των συγκεντρωμένων εξαγριωμένων αγροτών προσπάθησε  να μπει μέσα στην πίστα του αεροδρομίου, από την ανατολική πλευρά!
Ακριβώς απέναντι τους βρισκόταν παρατεταγμένη μία διμοιρία των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και οι αγρότες στη θέα των αστυνομικών ξεσηκώθηκαν ακόμη περισσότερο προειδοποιώντας ότι εάν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί, θα έρθουν... δύσκολες ώρες! Τελικά, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και, αφού ξήλωσαν την καγκελόπορτα από την ανατολική πλευρά του α/δ, και μπήκαν μέσα στην πίστα, διαλύθηκαν...

Νωρίτερα, παρέταξαν τα τρακτέρ τους στα φανάρια που βρίσκονται στην είσοδο του α/δ καθώς ακριβώς απέναντι βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας. Τους έγινε σαφές ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν...Όμως, τελικά, "έσπασαν" τον κλοιό και μπήκαν μέσα!

Επεισόδιο σε βάρος του Γ.Δεικτάκη

"Γιούχαραν" οι αγρότες που παραμένουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην παραλιακή του Ηρακλείου, το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όταν το μικρόφωνο πήρε ο Γ.Δεικτάκης και ... ευχαρίστησε την τρικομματική κυβέρνηση, Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, την οποία όπως είπε εκπροσωπεί στο νησί, οι αγρότες που άκουγαν,  εκδήλωσαν την οργή τους με "γιουχάρισμα", ενώ κάποιοι "θερμόαιμοι" πέταξαν μπουκάλια εναντίον του κ.Δεικτάκη, αποδοκιμάζοντας τη στάση και τα λεγόμενά του.

Ο κ.Δεικτάκης πάντως απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι η αγροτική τάξη είναι η περισσότερο θιγμένη από κάθε άλλη τάξη των Ελλήνων και κάλεσε σε ικανοποίηση των αιτημάτων της.

Λίγο αργότερα, "προσαρμοζόμενος" στο κλίμα, προανήγγειλε παραίτησή του, αν δε γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματα που έχουν θέσει οι αγρότες.

                    


Σε δυναμικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο προχώρησαν νωρίτερα οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη δέσμη μέτρων που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση καταβαραθρώνοντας τον αγροτικό τομέα. Κοντά στους αγρότες είναι οι δήμοι αλλά και οι φορείς του νομού.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12.00, ενώ το μέγεθός της προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο του Ηρακλείου. Προσεκτικοί χρειάστηκε να είναι οι οδηγοί, καθώς οι αγρότες με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα ... και το άλογο, κινήθηκαν ανάποδα στην κυκλοφορία στις λεωφόρους Καλοκαιρινού και Δικαιοσύνης, έκαναν σύντομη στάση στην πλατεία Ελευθερίας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας, κι από εκεί μέσω των λ.Ικάρου και Εθνικής Αντιστάσεως κατέληξαν στο λιμάνι.

Εκεί προχώρησαν σε αποκλεισμό του κτιρίου και κάποιοι από αυτούς κατέβασαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία και έκαψαν, θεωρώντας την ΕΕ πηγή όλων των δεινών.

 
 Οι επικεφαλής των αγροτών απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δεν αποκλείουν ως συνέχεια την κατάληψη δημοσίων χώρων και κτιρίων, ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμα και για... ταξίδι στην Αθήνα, πράγμα αρκετά δύσκολο.








Περίπου στις 10.30 το πρωί δεκάδες τρακτέρ και μηχανάκια με μαύρες σημαίες κινούνταν στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου με "μπροστάρη" έναν καβαλάρη σε άλογο!





Προορισμός των εμπόρων λαϊκών αγορών που είχαν συγκεντρωθεί το πρωί στο οικόπεδο Λυδάκη, ήταν τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, επί της λ.62 Μαρτύρων. Ταυτόχρονα παραγωγοί λαϊκών αγορών "κατηφόρισαν" τη λεωφόρο Δημοκρατίας. Η λεωφόρος 62 Μαρτύρων μπροστά από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ ήδη από τις 09.00 περίπου το πρωί είχε κλείσει, ενώ λίγη ώρα μετά την αναχώρηση της πομπής, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.




Τη στήριξή τους στον αγώνα τον αγροτών έχουν εκφράσει οι δήμοι που σήμερα βάζουν λουκέτο από τις 12.00 ως τις 15.00, ενώ το κατώφλι της ΟΑΣΝΗ πέρασαν σήμερα εκπρόσωπο του ΕΒΕΗ και του ΕΚΗ, αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον αντιδήμαρχο Αρ.Μπολάκη.


Το ψήφισμα

Σε ψήφισμα που επέδωσαν στον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γ.Δεικτάκη προκειμένου να μεταφερθεί στην κυβέρνηση αναφέρεται μεταξύ άλλων η απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες αλλά και τα βάναυσα επικείμενα μέτρα που καταδικάζουν στην ανέχεια τον αγροτικό κόσμο.

"Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις καταρρέουν με τραγικά αποτελέσματα για την περιφέρεια, την αγροτική παραγωγή και την οικονομία.
Από την Κρήτη λέμε "όχι" στα μέτρα και τις πολιτικές που μας μετατρέπουν σε εισοδηματίες, επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες, στα μέτρα που μεταλάσσουν το ανύπαρκτο εισόδημά μας σε φορολογητέο εισόδημα, που μεταλλάσσουν τη γη μας σε ακίνητα, που μεταλλάσσουν το κρασί μας σε ποτό" - αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

Οι αγρότες λένε "όχι" στη μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από το 11% στο 6%, στη μείωση της ήδη πενιχρής σύνταξης, στο διπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και άμεση τροποποίηση του νόμου 3841/2010 που χαρακτηρίζει τους εμπόρους μεταποιητές κι επιτηδευματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου