ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"Πολεμικός πυρετός" στη Μ.Ανατολή,με "πράσινο φως" από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ



`Πολεμικός πυρετός` στη Μ.Ανατολή,με `πράσινο φως` από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ
Πολεμικός “πυρετός” μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, με την πρώτη να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς εναντίον της δεύτερης . Σε εξέλιξη και διπλωματικές επαφές των Τούρκων που έχουν όπως φαίνεται την υποστήριξη Αμερικανών και ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά είναι αυτονόητο ότι η Συρία δεν είναι μόνη της και η Τουρκία πρέπει να έχει καταλάβει ότι θα υπάρχουν όρια σ΄ αυτό που η ίδια ονομάζει “στρατιωτική επέμβαση”.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, εξασφάλισε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως μετά την συριακή επίθεση σε τουρκικό έδαφος όπου σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον όπου η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα ανέφερε σε ανακοίνωση του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε απάντηση της συριακής επίθεσης έπληξαν στόχους στο εσωτερικό της Συρίας.

Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τη νύχτα στη διάρκεια τουρκικού βομβαρδισμού εναντίον συριακής στρατιωτικής θέσης κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ στην περιοχή των συνόρων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η οργάνωση αυτή δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το θάνατο, χθες, πέντε τούρκων πολιτών από οβίδα, η οποία εκτοξεύθηκε από το συριακό έδαφος.

Το πυροβολικό του τουρκικού στρατού συνέχισε νωρίς σήμερα το πρωί το βομβαρδισμό της περιοχής Τελ Αμπιάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους, έγινε γνωστό από πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο όλμος που έπεσε στην τουρκική πόλη Ακτσάκαλε και στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, εκτοξεύθηκε από το Τελ Αμπιάντ.
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι πολλοί σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες τη νύχτα, στη διάρκεια του βομβαρδισμού από τον τουρκικό στρατό θέσης του συριακού στρατού στην περιοχή Ρασμ αλ-Γάζαλ, κοντά στο Τελ Αμπιάντ.

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου