ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δράμα: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κέντρο μεταναστών


Δράμα: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κέντρο μεταναστών
Η ένταση, οι υψηλοί τόνοι και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις κυριάρχησαν στην έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Πεδίο αντιπαράθεσης το κέντρο κράτησης μεταναστών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν φραστικά κατά του δημάρχου και του άσκησαν δριμύτατη κριτική για.........
τους χειρισμούς του επισημαίνοντας ότι γνώριζε για την μεταφορά των μεταναστών και τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό κέντρο φύλαξης μεταναστών. Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος έγινε και αναφορά στην αντιμετώπιση που είχε η επιτροπή που συνάντησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης, καθώς οι εκπρόσωποι του Δήμου Παρανεστίου πήγαιναν αποφασισμένοι να τον πιέσουν να απομακρύνει τους παράνομους μετανάστες και εκείνος τους έστειλε τελεσίγραφο πως όχι μόνο δε θα απομακρυνθούν αλλά θα έρθουν κι άλλοι 500.

Στην πρόταση της αντιπολίτευσης να υποβάλουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τις παραιτήσεις τους και στην ψηφοφορία που ακολούθησε, το Σώμα ισοψήφησε και με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε τελικά να μην υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκφράστηκε προβληματισμός αν πρέπει να πραγματοποιηθεί φέτος η διοργάνωση του μαραθωνίου δρόμου παρθένου δάσους στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές έλληνες και ξένοι καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων. Η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκε καθησυχαστική και τόνισε πως η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα στα μέσα Οκτωβρίου.

Τελικά, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης και της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε την Κυριακή το πρωί να πραγματοποιηθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του Δήμου Παρανεστίου στην πλατεία του Σιδηροδρομικού σταθμού κι εκεί να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες. Την ίδια στιγμή, αυξήθηκε σημαντικά η αστυνομική δύναμη στην περιοχή που σε 24ώρη βάση φυλά το στρατόπεδο «Πανταζόπουλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου