ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Απαγορεύτηκαν οι πορείες αύριο στην Αθήνα!


Σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση κατέληξε η Αστυνομία, προφανώς με κυβερνητική συναίνεση αν όχι προτροπή, απαγορεύοντας τις πορείες στο κέντρο της πρωτεύουσας με σκοπό να μη διασαλευτεί η δημόσια τάξη.
Επί της ουσίας, οι αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να συμβούν παρατράγουδα στη συγκέντρωση που θα έχει ως προορισμό τη γερμανική πρεσβεία, αλλά και τα επεισόδια που νομοτελειακά θα προκληθούν και θα αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας, την ημέρα που τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας θα είναι στραμμένα πάνω της λόγω της επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ.
Η απόφαση προκαλεί προγραμματισμό, αφού είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα η απαγόρευση λειτουργεί συνήθως και ως… πρόκληση να αποδειχθούν τα μέτρα ως αναποτελεσματικά. Υπό αυτή την έννοια πρόκειται για ένα στοίχημα υψηλότατου ρίσκου για την κυβέρνηση το οποίο αν το χάσει οι συνέπειες θα είναι πολλαπλές.
Δεν έχει γίνει γνωστό εάν στο μέτρο αυτό έχουν συναινέσει οι κυβερνητικοί εταίροι, πράγμα πολύ αμφίβολο. Παράλληλα, όσο πιο πολύ περιοριστεί ο κύκλος ασφαλείας που θα δημιουργηθεί γύρω από τα σημεία που θα κινηθεί η Μέρκελ κατά την επτάωρη παραμονή της στην Ελλάδα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ελεγχθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου