ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας παίρνει πίσω όσα υπόσχεται! Προετοιμάζει τους πολίτες για το Νέο Πασοκ


Όσοι από εσάς παρακολουθήσατε την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο του Σύριζα, θα διαπιστώσατε ότι υπήρχε ένα διαφορετικό κλίμα, ένα κλίμα που σκοπό ίσως είχε να κατευνάσει τα πνεύματα και να χαμηλώσει τα ντεσιμπέλ του αντιπολιτευτικού λόγου. Είναι αυτό που επανειλημμένα έχουμε πει εδώ στο anti-ntp.net επανάσταση με μέτρο.
  Πάντως μας έκανε εντύπωση ότι και σε αυτή την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν
μίλησε για άμεση απομάκρυνση του κ. Ράιχενμπαχ και των γερμανικών κλιμακίων που παρακολουθούν, ελέγχουν και καταδυναστεύουν τη ζωή όλων των Ελλήνων. 
Ακόμα και ειδησιογραφικά blog που πρόσκεινται στην αριστερά, σχολίασαν με αρνητικό τρόπο την εμφάνιση του κ.Τσίπρα στην ΔεΘ παρουσιάζοντάς τον, ως νέο Γ.Παπανδρέου. Έχει αξία να παρακολουθήσετε την ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην ΔΕΘ το 2008 όπου ανάμεσα σε μια έξαρση προεκλογικών εξαγγελιών – παροχολογιών, υποσχέθηκε την επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ και της ολυμπιακής. Σήμερα έρχεται ο Α.Τσίπρας και υπόσχεται την επανακρατικοποίηση της Αγροτικής και του Τ.Τ.! Αν κάποιος διάβαζε τα κείμενα - χωρίς να ξέρει ποιο ανήκει σε ποιον- ίσως να μην μπορούσε να ξεχωρίσει ποιο πρόσωπο έχει πει τι. Όταν όμως λέμε ίδια, εννούμε ακριβώς ίδια! “Πράσινη ενέργεια, οικολογία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πάταξη της φοροδιαφυγής και φυσικά τις επανακρατικοποιήσεις που αναφέραμε.

Μέσα σε όλα αυτά, παρατηρήσαμε και μια εμφανής αλλαγή του αντιπολιτευτικού λόγου. Πολύ γλυκά, πολύ απαλά, χωρίς να ξεσηκώσει τα πλήθη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση με ήπιο τόνο. Μάλλον έχει καταλάβει ότι το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι σοβαρό και προφανώς λέει στον εαυτό του: ” Κάτσε μην πέσει η Κυβέρνηση και πρέπει να κυβερνήσω και χρειαστεί να ψηφίσω εγώ τα μέτρα!” Διοτι είναι πολύ εύκολο να είσαι απ’ έξω και να υποδύεσαι τον αντιμνημονιακό εκ του ασφαλούς.  Μην έχετε καμία αμφιβολία πλέον, ότι αυτή την στιγμή εαν ήτο ο Α.Τσίπρας στην διακυβέρνηση της χώρας, θα υπερψήφιζε τα μέτρα λιτότητατας 99,9%. Όπως έγραψε και ο Γ.Τράγκας χωρίς αυξημένη οξύτητα στις δηλώσεις του δείχνει ότι δεν …βιάζεται, ότι δεν πιέζει τα πράγματα για να έρθει συντομότερα στην εξουσία. Αυτό το καταγράψαμε άλλωστε όταν ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει εκλογές απάντησε” Αν θέλαμε εκλογές θα το λέγαμε χωρίς περιστροφές, εκλογές έγιναν πριν τρεις μήνες”. Θα θυμάστε φαντάζομαι οτι ο Α.Τσίπρας το βράδυ των εκλογών, έτρεξε να κάνει δήλωση δύο ώρες μετά την παρουσίαση των exit polls και ενώ ακόμη το  αποτέλεσμα δεν είχε κριθεί ολοκληρωτικά. Σαν να ανακουφίστηκε.
Το σημείο που καταδεικνύει οτι ο Α.Τσίπρας βάζει την ουρά στα σκέλια είναι το παρακάτω:
“Θεωρούμε τελείως λαθεμένη την λογική που λέει οτι θα αναθέσουμε σε μαι πολιτική δύναμη να μας λύσει τα προβλήματα. Να μας σώσει. Το ακούω όπου πάω ξέρετε ελάτε να μας σώσετε! Κανένας δεν θα σωθεί αν αναθέσει στον Τσίπρα ή στον Σύριζα να τον σώσει. Μπορούμε όλοι μαζί να σωθούμε αν συνειδητοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, όλοι μαζί όμως.
Τι μας λέει εδώ; Δεν θα σώσω εγώ την χώρα, όλοι μαζί θα την σώσουμε. Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από μένα. Μην μου πείτε ότι εγώ έλεγα ότι θα σας σώσω, σας το ξεκαθαρίζω από τώρα. Κρατάει πολλές πισινές. Αν και είναι σωστό αυτό που λέει, ότι δηλαδή δεν πρέπει να έχουμε Μεσσίες και να περιμένουμε ένα πρόσωπο να μας σώσει, εντούτοις είναι άλλοι οι λόγοι που το λέει τώρα. Θέλει προφανώς – επειδή βλέπει την εξουσία να έρχεται-  να χαμηλώσει τις προσδοκίες των πολιτών διότι νιώθει ότι στο πρόσωπο του βλέπουν την ελπίδα.

Σας λέω εκ των προτέρων ότι δεν ήρθα εδώ να σας μιλήσω για μία εύκολη υπόθεση. Ήρθα να σας μιλήσω για μια διαδικασία λαϊκής και κοινωνική χειραφέτησης. Που δεν μπορεί να είναι δύσκολη και επίπονη. Αλλά θα οδηγεί στην αυτοδυναμία του λαού, ώστε να μπορεί να σταθεί στα πόδια του με τις δικιές του δυνάμεις. Όχι μόνο για να βγει από την κρίση, αλλά να ανοικοδομήση σε στέρεα θεμέλια μια νέα Ελλάδα.”
 Αυτό το μήνυμα του, είναι σαν να δηλώνει από τώρα, ότι εάν έρθει στην εξουσία, θα παραλάβει καμένη γη, χρεοκοπημένη χώρα, πάμφτωχους κατοίκους και ανύπαρκτη παραγωγή. Άρα δεν μπορεί στις παρούσες συνθήκες, και αυτές που ενδέχεται να παραλάβει, δεν μπορεί να δώσει υποσχέσεις, εγγυήσεις και κάτι χειροπιαστό για ανάκαμψη και ανάπτυξη επί των ημερών αυτής της γενεάς και όχι εκείνων που θα έρθουν μετά από 20 χρόνια. 
Συνεχίζουμε
Είπε πάλι ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο και ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση , αλλά επέμεινε ότι θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη και στο ευρώ, απορρίπτοντας και αυτός μετά βδελυγμίας ότι ανήκει στο λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Δεν είπε όμως (όπως και τώρα ο Σαμαράς), «πώς καταγγέλλεις το Μνημόνιο και επαναδιαπραγματεύεσαι παραμένοντας στο ευρώ και περιμένοντας την επόμενη δόση»;
Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, τα λέει όλα ο κ.Τράγκας ασκόντας κριτική στον κ.Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας αυτά που λέμε… “Δεν άκουσα βέβαια να προαναγγέλει κινητοποιήσεις του κόσμου από τον ΣΥΡΙΖΑ και καθολική αντίσταση απέναντι στην ύπατη αρμοστεία και στα όσα επιβάλλει η τρόικα και η διεθνής τοκογλυφία. Δεν άκουσα να στρέφεται κατά του γερμανικού παράγοντα και του τρόπου που συμπεριφέρεται απέναντι στον δοκιμαζόμενο ελληνικό πληθυσμό. Άλλωστε οι συνθήκες κατοχής φαίνεται να γίνονται ακόμη χειρότερες. Το ποιος ή ποιοι θα φύγουν με ελικόπτερο από την Ελλάδα, κανείς δεν το ξέρει. Σίγουρα, αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις πρέπει να αφυπνίσουν τους Έλληνες. Στην Πορτογαλία και στην Ισπανία έχουμε τα τελευταία 24ωρα τεκτονικές δονήσεις και πολιορκία των γραφείων του ΔΝΤ. Οι Πορτογάλοι φωνάζουν : «θέλουμε πίσω τη ζωή μας». Εδώ ο πληθυσμός ‘’κοιμάται’’ διαιρεμένος από τα μηνύματα και τις ειδήσεις που μεταδίδουν τα μνημονιακά κανάλια. Έχουμε να κάνουμε με μία επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου προκειμένου να περάσει το πακέτο των 11.5 δις που θα φέρει το μεγαλύτερο υφεσιακό κύμα που έζησε μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο η πραγματική ελληνική οικονομία.”
Σε αυτό τον Σύριζα ή Πασοκοσύριζα αν προτιμάτε, αναρωτιόμαστε τι ρόλο θα έχει το αριστερό ρεύμα της παράταξης που δεν είναι άλλοι από τους Λαφαζάνη & Στρατούλη, όπου προφανώς οδεύουν προς την διαγραφή.
ΜΕ αυτό τον τρόπο λοιπόν ο Α.Τσίπρας έδωσε το σήμα οτι οι τόνοι της αντιπαραθέσεως για τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν θα είναι χαμηλοί, δηλώνοντας έτσι οτι “Εντάξει παιδιά δεν γίνεται αλλιώς, πάμε παρακάτω.”

Μην πείτε λοιπόν οτι δεν υπήρχαν σημάδια για την Σαμαροπαπανδρεοποίηση του Α.Τσίπρα. Ένα είναι το ζητούμενο φίλοι αναγνώστες. Να αντιληφθούμε οτι δεν πρέπει να ελπίζουμε σε Μεσσίες. Τα επόμενα χρόνια λογω πολιτικών εξελίξεων τα πολιτικά κόμματα θα καταργηθούν υπό την παρούσα μορφή. Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του εαυτού μας, των ζωών μας. Πρέπει μέσω ενώς νέου Συντάγματος που θα απαιτήσουμε, να διασφαλίσουμε την πολιτική μας ελευθερία. Να έχουμε εμείς την δυνατότητα να ορίζουμε τις ζωές μας και όχι άλλοι για εμάς χωρίς να παίρνουν την άδειά μας. Αυτό το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατία, πρέπει να αλλάξει πάση θυσία.

Όπως γράψαμε και εχθές:
  • Προκήρυξη εκλογών για συντακτική εθνοσυνέλευση
  • Στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους
  • Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα
  • Διακρατικές συμφωνίες – συμμαχίες
  • Ειδικά δικαστήρια

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου