ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΝΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΑ... ΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑ. Η ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Την ειδική ρύθμιση που συνέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr .Όπως αναφέρεται στη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου-σκούπα που αναμένεται εντός των ημερών να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, "η τέλεση της πράξης από μίσος εθνικό, εθνοτικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή μίσος λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού κατά του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση και σε περίπτωση πλημμελήματος, η ποινή είναι ανώτερη των τριών ετών".

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, που αποκαλύπτει το Pheme.gr, "η ρύθμιση είναι αναγκαία ώστε να επισημανθεί η κοινωνική αποδοκιμασία της πράξης και να εμπεδωθεί ο γενικοπροληπτικός και ειδικοπροληπτικός χαρακτήρας της ποινής για εγκλήματα που γίνονται από τέτοιο μίσος".


Ειδική μέριμνα λαμβάνεται ώστε να υπάρχουν περιορισμοί ως προς τη χορήγηση αναστολής της ποινής και ως προς τη μετατροπή της ποινής.


Αυτό σημαίνει ότι για αδικήματα ρατσιστικής βίας, στους ενόχους θα επιβάλλονται ποινές φυλάκισης άνω των τριών ετών, οι οποίες δεν θα μπορούν να εξαγορασθούν ή να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.


Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, "η τέλεση εγκλημάτων από τέτοιο μίσος συνιστούν απειλή για τις ομάδες και τα πρόσωπα, που γίνονται στόχος τους, γι αυτό απαιτείται η παροχή από το κράτος αυξημένου βαθμού προστασίας με τη λήψη ποικίλων μέτρων χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, και τα μέσα του ποινικού δικαίου, ώστε να επιβάλλονται αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές κυρώσεις κατά των φυσικών προσώπων τα οποία διαπράττουν τέτοια εγκλήματα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, καταγράφεται στην αιτιολογική έκθεση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, και μάλιστα με την επισήμανση-παραδοχή ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις "προσλαμβάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά".


Συγκεκριμένα, αναφέρεται: "Παρατηρείται μάλιστα σε μεγάλο βαθμό η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα μας, επιθέσεις που προσλαμβάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά". 


stoxos.gr 

1 σχόλιο:


  1. ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή