ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αυτή θα είναι η νέα τουρκική φρεγάτα - Βασίζεται στο βρετανικό Global Combat Ship!!

Δόθηκε στην δημοσιότητα το σχέδιο του νέας γενιάς πολεμικού πλοίο των Βρετανών, το οποίο θα αποτελέσει και την βάση για την φρεγάτα/αντιτορπιλικό ΤF-2000 του τουρκικού Ναυτικού βάσει της συμφωνία που έχει υπογράψει η βρετανική με την τουρκική κυβέρνηση και η τελευταία με τα βρετανικά ναυπηγεία.

Το σκάφος είναι το Type 26 GCS (Global Combat Ship) το οποίο θα αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη ολόκληρης οικογένειας των σκαφών της κλάσης με σκοπό να παραμείνουν σε υπηρεσία από τα τέλη της νυν δεκαετία μέχρι το 2060!
Το βασικό σχέδιο που αποδέσμευσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας θα έχει εκτόπισμα 5.400 τόνων και μήκος 148 μέτρα, ενώ στην εκδοχή των Τούρκων μπορεί να έχει 600 τόνους περισσότερους φτάνοντας σε εκτόπισμα αντιτορπιλικού.
Οι Βρετανοί ποντάρουν πολλά στο πλοίο αυτό, αφού είναι σχεδιασμένο για να δέχεται custom λύσεις, δηλαδή να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε χρήστη και στα συστήματα που θελει να εγκαταστήσει ο κάθε χρήστης. Στην περίπτωση των τουρκικών πλοίων, το 80% των ηλεκτρονικών και το σύστημα μάχης θα είναι τουρκικής κατασκευής και μόνο τα όπλα είναι πιθανόν, τουλάχιστον στα πρώτα σκάφη να είναι κατασευασμένα εκτός Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πλοίο θα πρέπει να είναι επιχειρησιακό με το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό (Royal Navy) το 2020 και να έχει παραδοθεί το 2018. Τα σχέδια ολοκληρώθηκαν μέσω της συνεργασίας της BAE Systems, της εταιρίας δηλαδή που είναι ο κύριος ανάδοχος του έργου και του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.
Στην Τουρκία θα είναι επιχειρησιακό το 2022, καθώς η τουρκική πολεμική βιομηχανία χρειάζεται αρκετό χρόνο για να αναπτύξει και να παράξει τα συστήματα που θα τοποθετηθούν στο πλοίο. Κανονικά το πλοίο αυτό θα είναι ο αντίπαλος των ελληνικών FREMM, οι οποίες έτσι όπω πάνε τα πράγματα και με δεδμένο ότι απαιτούνται περί τα 7 χρόνια από το συμβόλαιο μέχρι την επιχειρησιακή ένταξη, θα πρέπει να είμαστε ... ευτυχισμένοι αν το 2022 βρεθούν απέναντι στο τουρκοβρετανικό πλοίο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου