ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Παραιτήθηκε η Σλοβάκα σύμβουλος της Τρόικα λόγω διαφθοράς


Η παραίτηση της κας Μπουμπενίκοβα, ήρθε μετά από καταγγελίες εις βάρος της για διαφθορά στη χώρα της τη Σλοβακία, όπου ήταν επικεφαλής του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 10 Αυγούστου, η Κομισιόν αναφέρει ότι «τον Αύγουστο του 2011, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισαν τα 3 από τα 7 μέλη τουΣυμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσύστατουΤαμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ των υποψηφίων που πρότειναν τα διάφορα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η κυρία Μπουμπενίκοβα επελέγη με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Ιδιοκτησίας...........
 της Σλοβακίας».
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «κατόπιν καταγγελιών για διαφθορά, οι σλοβακικές αρχές εντός του 2012 απέλυσαν την κυρία Μπουμπενίκοβα από το Ταμείο Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι σλοβακικές αρχές δεν έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες ή κάποια επίσημη διαδικασία έρευνας που να αφορούν στην κυρία Μπουμπενίκοβα».

1 σχόλιο: