ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η μεγάλη γκάφα του Αντώνη Σαμαρά

Επικοινωνιακό επιτελείο για κλάματα έχει ο Πρωθυπουργός! Ποιοι τον συμβούλεψαν άραγε, να δώσει συνέντευξη στην «Bild»; Προφανώς άνθρωποι άσχετοι με την επικοινωνία, από τους πολλούς που διαθέτουν οι Ελληνες Πρωθυπουργοί!

Αν είναι δυνατόν, να δίνεις συνέντευξη με σκοπό να αλλάξεις την γνώμη των αναγνωστών μιας εφημερίδας που πρωτοστατεί κατά της Ελλάδος επειδή έχει αλλότριους σκοπούς!

Δεν γνωρίζω που σπούδασαν «επικοινωνία» οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, αλλά μιας και τους πληρώνουμε εμείς, καλά θα κάνει ο Πρωθυπουργός να τους απολύσει σήμερα κιόλας!



Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός είναι προσκολλημένος στο γνωστό άσμα «Σαν πάς στη Καλαμάτα κι ερθεις με το καλό φέρε μου ένα μαντήλι να δέσω στο λαιμό»!

Τι κι αν πήγε ο Αντώνης στην Καλαμάτα τον δεκαπενταύγουστο και γύρισε με το καλό; Εφερε το μαντήλι και το δέσαμε στο λαιμό όλων μας!

Αυτό-απαγχονιστήκαμε όλοι οι Ελληνες με το επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού που κι αυτό είναι «made in Kalamata» το μισό και το άλλο μισό «made in USA», λες κι η Ελλάδα, ξεκινά από τα σύνορα της …Τρίπολης και τελειώνει στο λιμάνι της Καλαμάτας!!

Αλλά ας ξεκινήσω καλύτερα από την αρχή!

Και για να είμαι δίκαιος, η τέσσερις συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού σε ξένα ΜΜΕ, την δεδομένη χρονική στιγμή, ήταν μια σωστή κίνηση!

Όμως, είτε από άγνοια είτε από προσωπική μωροφιλοδοξία κάποιου δημοσιοσχεσίτη που έμαθε επικοινωνία διαβάζοντας εφημερίδες στα περίπτερα της Καλαμάτας, ο Πρωθυπουργός μιας χώρας εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και μαζί μ αυτόν, όλοι εμείς που πληρώνουμε τόσο τον ίδιο όσο και τους περισπούδαστους συμβούλους του!

Βασική αρχή της τέχνης της επικοινωνίας, είναι η αποφυγή «παγίδων» ενώ πρωταρχική αρχή είναι η αποφυγή παγίδων στον … εαυτό σου! Ειδικά όταν πρόκειται για έναν Πρωθυπουργό, που στην φωτογραφία του στις εφημερίδες των Ευρωπαϊκών κρατών, αντικατοπτρίζεται η χώρα ολάκερη!

Χρόνια τώρα η Γερμανική Bild, αναζητεί τρόπους να στήσει παγίδες σε Ελληνες πολιτικούς!

Και ο Καλαματιανός Πρωθυπουργός μας, της έδωσε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία!

Η οποία άνοιξε φυσικά τον ασκό του Αιόλου και να δείτε που θα του ζητάνε τώρα προκειμένου να πάρει την επιμήκυνση, να υπογράψει νέα … χαρτιά !

Ειδικά όταν στην συνέντευξή του, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά στη Γερμανία μέχρι και το τελευταίο σεντ.

Προφανώς ο εμπνευσμένος εγκέφαλος που κάλεσε την Bild κι έκλεισε την συνέντευξη, έχει τόση σχέση με τις διεθνείς σχέσεις και την επικοινωνία, όσο κι εμείς με την … Αεροναυπηγική!

Ετσι, την επόμενη μέρα, και μάλιστα την στιγμή που ο Πρωθυπουργός συναντιόνταν με την Γερμανίδα Καγκελάριο, αντί οι αναγνώστες της Bild να εμπεδώσουν το μήνυμα Σαμαρά , που είχαν διαβάσει την προηγούμενη, είδαν τον εξής τίτλο:

«Κύριε Σαμαρά δεσμευθείτε και υπογράψτε!».

Στο πρωτοσέλιδό της η Γερμανική φυλλάδα, έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και ζητάει από τον κ. Σαμαρά να την υπογράψει!

Όνειδος τόσο για τον Σαμαρά όσο για τους εμπνευσμένους εγκεφάλους που τον καθοδηγούν!

Η «παγίδα» ήταν τόσο «καλά χτισμένη» από τον άσχετο συνεργάτη του Σαμαρά που νόμιζε ότι θα «ταπώσει» επικοινωνιακά την Bild , που στην Γερμανία ακόμη γελούν με την γκάφα του Ελληνα Πρωθυπουργού!

Ολάκερη η Ευρώπη, δεν ασχολείται πλέον με αυτό που είπε ο Σαμαράς στην bild αλλά με αυτό που του έκαμε η εφημερίδα και τον εξευτέλισε!

Ενώ τώρα, δεν μπορεί να πει τα γνωστά που λένε οι σύμβουλοί του για εσωτερική κατανάλωση «ότι είναι μια λαϊκή εφημερίδα που δεν έχει κύρος» γιατί με την συνέντευξή του, ο ίδιος ο Ελληνας Πρωθυπουργός , της έδωσε όσο κύρος χρειάζεται για να εξευτελίσει τον θεσμό του Έλληνα Πρωθυπουργού και κατ επέκταση και τη χώρα!

Μάλιστα μετά το παιδαριώδες λάθος του, η Bild φτάνει στο σημείο βάζει τους όρους της επιστολής τα εξής:

- «Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά»

- «Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο»

- «Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με
τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει».

Ο κ Σαμαράς, ούτε άπειρος είναι ούτε πρωτάρης!

Εχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών και Ευρωβουλευτής και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις πολύ καλά!

Γιατί λοιπόν δέχτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση σε μια εφημερίδα, που έχει αναλάβει εργολαβικά το έργο της εξόντωσης της Ελλάδας, από γνωστό Τραπεζικό Ομιλο, και κάνει το παν για να λεηλατήσει τη χώρα;

Που ακούστηκε , Πρωθυπουργός μιας χώρας που λοιδορείται από μια συγκεκριμένη εφημερίδα, να την αναβαθμίζει, παραχωρώντας συνεντεύξεις;

Σε μια εφημερίδα που ναι μεν χαρακτηρίζεται ως λαϊκή αλλά έχει πολλά κατάλοιπα της Ναζιστικής Γερμανίας!

Δεν τα γνωρίζει αυτά ο ίδιος κ.Σαμαράς, ή μόλις έφτασε στον πλανήτη και τώρα τα μαθαίνει;

Δεν γνωρίζει ότι σαν την Bild υπάρχουν άλλες δύο εφημερίδες με σχεδόν το ίδιο κοινό στη Γερμανία που όμως δεν θα του έστηναν τέτοιου είδους παγίδα, σε μια τόσο δύσκολη (όπως λέει ο ίδιος) χρονική στιγμή;

Δεν μπορούσε να τα πει αυτά που ήθελε σε μια άλλη Γερμανική εφημερίδα, έτσι ώστε και να έκανε την αλητεία αυτή η bild, να είχε το δικαίωμα να απαντήσει! Με την συνέντευξή του εκεί όμως, το απώλεσε αμαχητί!

Και το σπουδαιότερο!

Ελληνας Πρωθυπουργός, δίνει συνέντευξη σε μια εφημερίδα που είχε επενδύσει από το αποθεματικό της, σε Ελληνικά Ομόλογα και από τότε που έγινε το πρώτο “haircut” λύσσαξε εναντίον της Ελλάδας και βρήκε τρόπο να δικαιολογήσει την εργολαβία που πήρε από τον Τραπεζικό Οίκο που βρίσκεται από πίσω της;

Οι Καλαματιανοί είναι έξυπνοι άνθρωποι!

Ο Αντώνης Σαμαράς πως μας βγήκε τόσο … «Αμερικανάκι»;

ΥΓ
Πάντως ακόμη κι ο Γιωργάκης θα είχε καταλάβει το μέγεθος της τεράστιας και πρωτοφανούς αυτής γκάφας και θα είχε απολύσει τον μέγα συμβουλάτορά του!


Γιώργος Αδαλής  

aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου