ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Σπεύδει να τρίξει τα δόντια το ΔΝΤ: "Δεν έχει δόση χωρίς νέα μέτρα λιτότητας"

Σχόλιο: Στ' @ρχίδια μας τοκογλυφικά λαμόγια! Να πάτε να βρείτε άλλα κορόιδα για αφαίμαξη. Οι δοσίλογοι προδοτουπάλληλοι σας θα έχουν το τέλος που τους αρμόζει. Και φυσικά δεν θα γλιτώσετε ούτε και εσείς.
Απειλές και εκβιασμούς αλλού, όχι στους ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αφορμή το (μέχρι στιγμής) αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, η χώρα οφείλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ώστε να δοθεί η επόμενη δόση. Επιπρόσθετα τονίστηκε η κρισιμότητα των νέων μέτρων του Ιουνίου, τα οποία περιλαμβάνονται στα συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας. Παράλληλα σημειώθηκε πως το περιθώριο για διαπραγμάτευση των όρων διάσωσης είναι εξαιρετικά μικρό.

Συγκεκριμένα αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε πως «το πρόγραμμα είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός για την Ελλάδα. 


Οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών στόχων, θα γίνει εντός αυστηρών ορίων, πολύ-πολύ περιορισμένα».
Την ίδια στιγμή στελέχη του ΔΝΤ δήλωσαν ότι η επίσκεψη της τρόικας δεν θα πραγματοποιηθεί, μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, έτοιμη να διαπραγματευτεί.
«Οι εκπρόσωποι του Ταμείου θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μόνο εάν η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα περικοπής κόστους για τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει. Αν και οι πιστωτές του επίσημου τομέα έχουν προετοιμαστεί να περιμένουν μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, δεν υπάρχουν σκέψεις για παρέκκλιση από το τι έχει συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για νέα περικοπή κόστους, τα κεφάλαια προς την Ελλάδα δεν θα δοθούν μέχρι να υπάρξει μια ικανοποιητική συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Πρόσθεσε τέλος ότι το ΔΝΤ ήταν ανοιχτό να συζητήσει μια παράταση των στόχων μείωσης του κόστους για την Ελλάδα κατά ένα χρόνο, για να απαλύνει τον πόνο της προσαρμογής, αλλά διευκρίνισε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας είχε απορρίψει την ιδέα.΄

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου