ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Σερβία: Η προεδρία θα κριθεί στο δεύτερο γύρο


Σερβία: Η προεδρία θα κριθεί στο δεύτερο γύρο 
Το προεδρικό αξίωμα θα διεκδικήσουν ο φιλοδυτικός πρώην πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΜπόρις Τάντιτς και ο υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, με καταμετρημένο το 28% των ψήφων ο Μπόρις Τάντιτςέλαβε το 25,8% και ο Τόμισλαβ Νίκολιτς το 24,9% των ψήφων.
Στις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τις προεδρικές,
η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι οριακή και κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τα τελικά αποτελέσματα, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Νίκολιτς προηγείται με 24,7% και το Δημοκρατικό Κόμμα του Τάντιτς έρχεται δεύτερο συγκεντρώνοντας ποσοστό 23,2%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ίβιτσα Ντάτσιτς έρχεται τρίτο με ποσοστό 16,6% και ακολουθεί το Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα με 7,2%. Το εθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Βόισλαβ Σέσελι, βρίσκεται λίγο κάτω από το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στη βουλή και ίσως το ξεπεράσει όταν θα καταμετρηθούν και τα ψηφοδέλτια από το Κόσοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου