ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Άνθιμος: «Δώρο Θεού ο νέος Υπουργός Εθνικής Αμυνας»


"Η ανάθεση του υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στον κ. Φρ. Φραγκούλη, που ήταν αρχηγός του επιτελείου, ήταν κάτι από Θεού. Πολλούς έχουμε ικανούς και ικανότατους", είπε. Και πρόσθεσε πως "με το να είναι υπουργός (σ.σ. ο κ. Φραγκούλης), έχουμε τη σιγουριά ότι παρά τα όσα συμβαίνουν η οχύρωση και η άμυνα της πατρίδας είναι ικανή να αποσείσει κάθε κίνυδυνο".
Αντίθετα, μόνον ευχαριστημένος δεν ήταν από τον τρόπο που έγινε η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης:
"Είδα την ορκωμοσία της νέας κυβερνήσεως. Ήταν ψυχρή, τυπική. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί εκλήθηκαν και ανέλαβαν τις δύσκολες ευθύνες. Εγώ θα περίμενα, και από πλευράς εκκλησίας, να υπάρξει μαι ατμόσφαιρα πιο ενθουσιώδης. Αλλά δεν υπήρξε αυτό", είπε και θυμήθηκε ένα περιστατικό:

"Κάποτε γινόταν η ορκωμοσία κι ο αρχιεπίσκοπος, μακαριστός Σεραφείμ, όταν τους συνεχάρη τους είπε: 'Εύχομαι να πάτε καλά και να επιτύχετε. Και ξέρετε, όπου βρείτε εκκλησία, χτυπάτε την'! Είχε δίκιο. Ήταν την εποχή που η επιθετικότητα κατά της εκκλησίας ήταν σε έξαρση. Γιατί έχουμε και εσωτερικές καταστάσεις. Δεν είμαστε τόσο πολλοί να χωρίσυμε. Εμείς πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι", κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως, σε 8.500 εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, την ίδια στιγμή, σφυρηλατούνταν η εθνική ενότητα.

Ο Παναγιώτατος επέμεινε και σήμερα πως η χώρα βρέθηκε στο στόχαστρο όχι μόνον λόγω των χρεών της, αλλά και λόγω της ιστορίας και της παράδοσής της. Θύμισε -για άλλη μία φορά- τα λόγια του Κίσινγκερ("Αυτός ο λαός είναι ατίθασος. Για να μπορέσεις να τον εξουδετερώσεις και να τον βάλεις σε μία γραμμή, αυτό που απαιτείται να γίνει είναι να του καταστρέψεις την ιστορία, τη γλώσσα και την ορθοδοξία"), επικαλέστηκε τα λεγόμενα Σέρβου σύμφωνα με τον οποίο μετά τη Σερβία είναι η σειρά της Ελλάδος να αποσυντεθεί λόγω της θρησκείας, αλλά επέμεινε ευρωπαϊκά:

"Δεν είναι, λοιπόν, δυνατό να βγούμε από την Ε.Ε. Πού θα πάμε; Πρός την Τουρκία, τα Σκόπια, την Αλβανία; Αυτοί μέσα κι εμείς έξω; Δε θα μας ωφελήσει να φύγουμε. Θα χαθούμε αν φύγουμε και θα φθάσουμε σε κατάσταση πτωχείας σαν αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν".

Υποστήριξε ότι "υπάρχουν χώρες όπου καλλιεργείται και εκτρέφεται μίσος κατά της ορθοδοξίας", προσθέτοντας πως, ακόμη και με την κρίση, η Ελλάδα μπλόκαρε την παγκοσμιοποίηση. "Με την κρίση που ήλθε, εχάλασε, τα σχέδια να γίνουμε όλοι ένα", είπε.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως, στο θέμα του δανεισμού, "υπάρχουν εμπλοκές από όλη την υπόθεση αυτή και νομίζω ότι είναι ενδεχόμενο να φθάσουμε σε μια βελτίωση της στάσης απέναντί μας".

Και απένειμε τα εύσημα στον Λουκά Παπαδήμο! "Πιστεύω ότι θα πρεπε να χουμε δώσει δημόσια ένα ευχαριστώ στον κ. Λουκά Παπδήμο που κράτησε σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο την ισορροπία της χώρας μας. Ήταν η πρόσφορά του πάρα πολύ δυνατή και πρέπει να τα ομολογούμε αυτά", είπε.

Κι έκλεισε με την προτροπή: "Να 'ναι ψηλά τα κεφάλια μας. Να θεωρούμε άπαρτη την πατρίδα μας από οιονδήποτε διεκδικητή κι ο Χριστός να είναι το φως του κόσμου".

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου