ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες από τις τρώγλες που νοίκιαζαν σε μετανάστες - VIDEO






Σκουπίδια πεταμένα παντού. Ανάμεσά τους και άνθρωποι. 


Λες και δεν έχουν ψυχή. Το οπτικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία μόνο σοκ, θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει.

Οι πρώτοι έλεγχοι σε τρεις πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας, όπου κάποιοι φρόντισαν να εκμεταλλεύονται και να ξεζουμίζουν ανθρώπους που έκαναν το λάθος να φύγουν από το σπίτι και την οικογένειά τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.
Και βρήκαν ακριβώς το αντίθετο.



Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου. Τρεις πολυκατοικίες όπου μέσα στοιβάζονταν ανθρώπινες ζωές. Σε άθλιες συνθήκες. Σε διαμερίσματα-σκουπιδότοπους. Τα μικτά κλιμάκια Αστυνομίας, ΣΔΟΕ, ΚΕΕΛΠΝΟ, παρουσία εισαγγελέα ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες.

Σε ένα διαμέρισμα, στην πολυκατοικία της Μένανδρου, βρέθηκαν 21 παράνομοι μετανάστες. Έξι από αυτούς δεν είχαν άδεια παραμονής και πρόκειται να απελαθούν.

Ταυτόχρονα, έγινε και η πρώτη σύλληψη ενός Έλληνα. Ήταν ο... εισπράκτορας του ιδιοκτήτη, που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στους μετανάστες. 3-5 ευρώ το κεφάλι ανά μέρα η... ταρίφα. Πόσο στοιχίζει μια τρώγλη...
Η αστυνομία αναζητά και τον ιδιοκτήτη. Αν εντοπιστεί στα όρια του αυτόφωρου, θα συλληφθεί, θα σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες που διαπιστώνουν την υπεράριθμη στέγαση παράνομων μεταναστών σε διαμερίσματα να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση τηλεφωνικά ή και στέλνοντας sms στον αριθμό 100.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου