ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΝΑΤΟ: Με τέτοια χάλια πώς να πάνε στη Συρία…

Η ίδια η Ατλαντική Συμμαχία προχώρησε σε διερεύνηση του τι έγινε και τι δεν έγινε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λιβύη, αξιολογώντας τις επιδόσεις των στρατευμάτων της με σκοπό τον εντοπισμό των ισχυρών και των αδύναμων σημείων.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης είναι απογοητευτικά… Όπως αποκαλύπτουν οι «New York Times», οι επιχειρήσεις στη Λιβύη αποκάλυψαν πολλαπλές δυσλειτουργίες του συστήματος. Ανάμεσα σε αυτές η υπερβολική εξάρτηση...
...από τη στρατιωτική ισχύ των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ανεπιτυχής συντονισμός των δυνάμεων μεταξύ τους, καθώς επίσης και ο πολύ μεγάλος αριθμός απωλειών αμάχων, κάτι το οποίο αν και ήταν σε γενικές γραμμές γνωστό, η αποδοχή του γεγονότος από μέρους του ΝΑΤΟ δεν ήταν επίσημη.

Οι ΗΠΑ εκτελούσαν τον μεγαλύτερο όγκο των πτήσεων αναγνώρισης, καθώς επίσης και τον ανεφοδιασμό των μαχητικών αεροσκαφών, τομείς όπου οι δυνατότητες των υπολοίπων χωρών της Συμμαχίας είναι τουλάχιστον προβληματικές. Επίσης, παρά την αμερικανική βοήθεια, διατέθηκε μόλις το 40% των απαιτούμενων αεροσκαφών για την συνεχή υποκλοπή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Εν κατακλείδι, οι Σύμμαχοι μετά δυσκολίας κατόρθωναν να μοιραστούν εγκαίρως και επιτυχώς τις πληροφορίες για συγκεκριμένους στόχους στο έδαφος.

Η είδηση αποκαλύπτει τον βαθμό μυθοποίησης των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, ενώ στην πραγματικότητα τα προβλήματα στην προσπάθεια να αποτελεί η Συμμαχία μια αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη αποτροπής κι εμπλοκής όποτε απαιτηθεί, είναι πολλαπλά. Τούτων λεχθέντων, δεν προκαλεί και μεγάλη εντύπωση η διστακτικότητα των υπευθύνων της Συμμαχίας για εμπλοκή στο πολύ πιο απαιτητικό μέτωπο της Συρίας… Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν ζητά ενεργοποίηση του Άρθρου 5… Εδώ γελάνε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου