ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ο μνημονιακός Κύρτσος στον “αντιμνημονιακό” ΛΑΟΣ


Πολιτικά σοκαριστική η είδηση ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού τίθεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος, ενώ αναλαμβάνει και τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές. Προσωπικά μόλις την διάβασα, αναρωτήθηκα μήπως είναι πρωταπριλιά. Όμως ....
δεν είναι.

Παρόλο που ζούμε την εποχή που οι πολιτικές κωλοτούμπες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, το να συνταχθεί ένας εκπρόσωπος των απόψεων του κεφαλαίου και του άκρατου φιλελευθερισμού υπέρμαχος του Μνημονίου -οι χαρακτηρισμοί γίνονται βάσει των απόψεων που εκφέρει καθημερινά ο Γ. Κύρτσος- με ένα κόμμα της λαϊκής -εν πάσει περιπτώσει- Δεξιάς, με ένα κόμμα που πρότεινε να οπλοφορούν οι Έλληνες για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, με ένα κόμμα που είχε ταχθεί αρχικά υπέρ του Μνημονίου και τώρα τα γύρισε και εμφανίζεται αντιμνημονιακό, ομολογώ ότι δεν το περίμενα.

Η μεταγραφή Κύρτσου στο ΛΑΟΣ δείχνει ότι οι μνημονιακές δυνάμεις ανησυχούν σφόδρα για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ανησυχούν τόσο που δεν αρκούνται πια σε φραστικές διατυπώσεις αλλά επιχειρούν και κινήσεις στρατηγικής, όπως η ενίσχυση του κόμματος Καρατζαφέρη. Όσο μάλιστα η προεκλογική ρητορική του Αντ. Σαμαρά θα είναι ρητορική ρήξης περισσότερο παρά συμβιβασμού με την πολιτική της τρόικα, τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ θα δημιουργεί ανασφάλειες στους ξένους για τις μετεκλογικές εξελίξεις. Προσανατολισμένη σ’ αυτό το στόχο και η μεταγραφή της ηθοποιού Βάνας Μπάρμπα, η οποία φυσικά πέραν από τις όποιες ρηχές προσεγγίσεις, θα προσθέσει λαό στο ΛΑΟΣ. Οι δυνάμεις της τρόικα θέλουν να ελέγξουν και θα το πράξουν πάση θυσία, τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έχοντας αρωγό ένα πολιτικό σύστημα που βρίσκεται διασωληνωμένο στην εντατική.

Ακόμη και η καθυστέρηση στην προαναγγελία των εθνικών εκλογών, δείχνει το προβληματισμό που επικρατεί στο στρατόπεδο των μνημονιακών. Είναι προφανές εδώ και μήνες -για να μην πούμε εδώ και δύο χρόνια- ότι τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη του από τον ξένο παράγοντα, δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό για τις εκλογές. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουμε να δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές -όποτε και αν γίνουν τελικά.

Το σίγουρο είναι ότι αύριο το πρωί, εγώ όπως και πολλοί άλλοι, θα ακούσουν Flash περιμένοντας από τον Γ. Κύρτσο να αιτιολογήσει την πολιτική αυτή κίνηση που αναδεικνύει και ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι ό,τι πλασάρεται από τα δύο -πάλαι ποτέ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- μεγάλα κόμματα αλλά “μνημονιακή πολιτική ή πολιτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου