ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

“Παιχνίδια πολέμου” στο Περσικό με χρήση “βάσεων από τη Κρήτη”.Τι γράφουν ισραηλινοί



Υπό στρατιωτική πίεση προσπαθούν να οδηγήσουν το Ιράν στις συνομιλίες για το θέμα των πυρηνικών στις 14 Απριλίου.

Αμερικανοί και Ισραηλινοί “παίζουν” σενάρια πολέμου εναντίον του Ιράν και σ΄ αυτά υπάρχει και ελληνική συμμετοχή.
Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Debkafiles ανέφεραν ότι 100 αεροσκάφη από τα δύο Αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στο Κόλπο και άλλα 100 από τη Σαουδική Αραβία,το Κουβέϊτ και το Μπαχρέϊν,συμμετέχουν στην “μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στη περιοχή του Περσικού Κόλπου”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η Τεχεράνη απείλησε τις χώρες.... του Κόλπου που συμμετέχουν στην άσκηση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου,μία ημέρα μετά από την έναρξη των συνομιλιών για τα πυρηνικά.

Το ισραηλινό δημοσίευμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προσέλθει το Ιράν στις συνομιλίες,μετά απ΄ αυτή την άσκηση.Και ίσως αυτό να επιθυμεί και το Ισραήλ.
Το σενάριο της άσκησης σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται έχει να κάνει με το πως θα αποκλειστούν γρήγορα οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν και βέβαια πως θα παραμείνουν ανοιχτό το Στενό του Ορμούζ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτή η άσκηση αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της Noble Dina για την οποία γίνεται αναφορά στην ελληνική συμμετοχή αλλά και για χρήση της Κρήτης από πολεμικά αεροσκάφη και ιπτάμενα τάνκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου