ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Oυαί υμίν: Όταν ο Ε.Βενιζέλος ... συμβουλευόταν τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τα υποβρύχια



 Oυαί υμίν υποκριτές και Φαρισαίοι! Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ κάνουν που δεν ξέρουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κορυφαίο ιστορικό στέλεχος του Κινήματος (ο μοναδικός εν ζωή από την ιστορική τριάδα Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργου Γεννηματά, Άκη Τσοχατζόπουλου), καθώς ο Άκης είναι σαφώς «στριμωγμένος» με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214.
  
Ένα διαρκές σκάνδαλο που έχει πληγώσει πάνω απ’όλα το Πολεμικό Ναυτικό και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, ελέω Ε.Βενιζέλου. 

Πώς μπορεί όμως το ΠΑΣΟΚ του Ε.Βενιζέλου να εκδίδει ανακοινώσεις του τύπου «Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της..... Αλλά θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα»,όταν ο πρώτος που συμβουλεύθηκε για την υπόθεση των υποβρυχίων Type 214, όταν μπήκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2009 ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο … Άκης Τσοχατζόπουλος! 

Ο ίδιος ο Ε.Βενιζέλος το λέει, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr και μάλιστα υποννοεί ότι "Ο Άκης του στάθηκε στις δύσκολες στιγμές που μεσολάβησαν μετά την αποτυχία εκλογής του στην προεδρία το 2007"

Ιδού λοιπόν τι έλεγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου μόλις δύο εβδομάδες μετά την είσοδό του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 4 Νοεμβρίου 2009 (http://www.mil.gr/el/enimerosi/sinenteykseisypetha/173-pmpeglitis.pdf): 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μου λύσετε μία απορία κύριε Υπουργέ; Τα τελευταία δύο έτη στάθηκαν δίπλα σας κορυφαία πολιτικά στελέχη, αλλά και άξιοι τεχνοκράτες. Θα αξιοποιηθούν δίπλα σας κάποια από αυτά τα στελέχη; Θα έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε ή να ακούσετε την εμπειρία των προκατόχων σας Υπουργών Αμύνης του ΠΑΣΟΚ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ερώτηση, γιατί θέλω να σας ενημερώσω ότι έχω πραγματοποιήσει ήδη συναντήσεις και με τον κ. Παπαντωνίου και με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Και το ίδιο θα κάνω και με τον κ. Αρσένη τις αμέσως επόμενες μέρες.
Τα στελέχη τα οποία έχουν σταθεί στο πλευρό μου είναι πράγματι πάρα πολλά. (…) Δεν θέλω να τα πούμε όλα σήμερα, αδικούμε τα θέματα. Αλλά σας διαβεβαιώ ότι αυτό που λέτε θα γίνει και σας ευχαριστώ γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να το τονίσω.

Πολύ γρήγορα ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλοςαξιοποίησε την «εμπειρία» του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων. Έφτιαξε μια νέα σύμβαση που αναθεωρούσε την πρώτη, με ακόμα δυσμενέστερους όρους! 

Έτσι ενώ προσφέρονταν στην Ελλάδα δύο υποβρύχια σχεδόν ίδιου τύπου (Type 209/1400) δωρεάν για να κλείσει η σκανδαλώδης υπόθεση ειδικά της σύμβασης «Ποσειδών ΙΙ» δέχθηκε να πληρώσει 520 εκατ. ευρώ παραπάνω, αλλά και στη νέα σύμβαση δεν εξαρτά την πρόοδο των εργασιών με τις πληρωμές και άλλα πολλά! Μάλιστα πέρασε την σύμβαση και από την Βουλή όπου υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.

Και τώρα έρχεται να μας πει ότι «Άργησε η Δικαιοσύνη». Προφανώς «άργησε» γιατί ο Άκης ήταν στο ραντεβού με τον Ε.Βενιζέλο…

Δεν ήξερε τότε τι απάτη είχε γίνει με τα υποβρύχια; Στην Γερμανία η έρευνα κατά των HDW/Ferrostaal ήταν σε εξέλιξη για Ελλάδα και Πορτογαλία την στιγμή που οι δύο εταιρείες είχαν καταγγείλλει τον Σεπτέμβριο του 2009 την σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο (αυτό το πράγμα, οι απατεώνες να καταγγείλουν συμβάσεις, μόνο στην Ελλάδα έγινε). Αλλά για τον Ε.Βενιζέλο δεν ετίθετο θέμα δικαστικής διερέυνησης, αφού λέει στην ίδια συνέντευξη:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ ήθελα το εξής. Στην αγορά υπάρχει ένα ερώτημα και το μεταφέρω, δηλαδή στον κόσμο, πώς ενώ η ΤΗΥSSEN, o όμιλος THYSSEN με την ευρεία έννοια, έχει εισπράξει το 80%, 85%, 75% του τιμήματος του συμβολαίου δεν έχει παραδώσει τίποτα, απεναντίας έκανε μια κίνηση καταγγελίας της σύμβασης. Εσείς πώς σκέφτεστε νομικά να αντιδράσετε σ' αυτό; Βέβαια είναι λίγο πρωθύστερο το ερώτημα, είναι σε εξέλιξη μια συνάντηση που μας είπατε, αλλά το θέτω επί της αρχής. Βλέπουμε μια αναστροφή, ενώ αυτοί είναι εν αδίκω, ας το πούμε έτσι, όπως έχει η κοινή γνώμη την εντύπωση, βλέπω μια αδράνεια από το Υπουργείο. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα προβλήματα ξεκινούν φυσικά από τις συμβάσεις. Προβλέπονται στις συμβάσεις αυτές που είναι δύο όπως ξέρετε, μία σύμβαση για την κατασκευή 4 νέων Υποβρυχίων και μία σύμβαση εκσυγχρονισμού, προβλέπονται τμηματικές καταβολές. Προβλέπεται επίσης η μεταβίβαση ποσοστών κυριότητας επί των πλοίων κατά τη ροή των πληρωμών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει γίνει αυτό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό γίνεται αυτομάτως. Άρα υπάρχει μία κάποια διασφάλιση. Εμάς όμως
δεν μας ενδιαφέρει να αντιδικήσουμε νομικά. Μας ενδιαφέρει να βρούμε μια πολιτική λύση.

Δηλαδή ο Ε.Βενιζέλος απέρριπτε την οποιαδήποτε "νομική λύση". Προτίμησε να δώσει άλλα 520 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς και να βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με το 2009. Με την μόνη διαφορά ότι ο σύμβουλός του Α.Τσοχατζόπουλος πήρε ήδη το δρόμο της φυλακής...

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου