ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Συμφωνίες συγκάλυψης των πελατών στις ελβετικές τράπεζες!!!




Συμφωνία κάλυψης των ελβετικών τραπεζών και των πελατών τους υπογράφουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Τέτοια συμφωνία για φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Αυστριακοί σε ελβετικές τράπεζες υπέγραψαν στη Βέρνη οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, για να εφαρμοστεί από το 2013 σε πλαίσιο ανάλογο με αυτό που ισχύει για τους Βρετανούς και Γερμανούς καταθέτες στα ελβετικά ιδρύματα.

Σχολιάζοντας ο Αυστριακός υπουργός Οικονομίας, Ράινχολντ Μίτερλενερ, δήλωσε πως είναι καλύτερο ο προβληματισμός να...
«λύνεται περίπου σωστά» από το «να μην λύνεται απολύτως σωστά». Η κριτική έλεγε πως με την συμφωνία οι πλούσιοι φοροφυγάδες συμφωνήθηκε να ξεφύγουν. Αυτά τα συζητούν στην Αυστρία, αλλά όχι στην Ελλάδα...


Η Αυστρία έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της για το 2013 και στο πλαίσιο του «πακέτου λιτότητας» ύψους 27 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια και την είσπραξη ενός δισ. ευρώ από αυτό τον φόρο «μαύρου χρήματος». Δηλαδή οι έντιμοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν 26 δισ. ευρώ και οι φοροφυγάδες το ένα δισ. ευρώ...

Τα ετήσια έσοδα από την είσπραξη του φόρου των τόκων καταθέσεων, που θα είναι υποχρεωτικός για τις αυστριακές καταθέσεις στην Ελβετία και θα αποδίδεται στην Αυστρία, υπολογίζεται να ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αυστριακής κυβέρνησης, το ποσό των χρημάτων Αυστριακών που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες πρέπει να ανέρχεται σε 15 έως 20 δισ. ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου