ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ! Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ!


Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την επίθεση που δέχθηκε το στρατόπεδο που εδρεύει η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν...

«Την 15 Απριλίου 2012 και ώρα 13:46 (ώρα Ελλάδος), το στρατόπεδο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις, δέχτηκε πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων από αγνώστους. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν. Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός.Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ»


Σύμφωνα με άλλη πηγή στην Καμπούλ ρίχτηκαν από του Έλληνες τουλάχιστον 6000 χιλ. σφαίρες 7,62 χιλ., 5000 σφαίρες 5,56 χιλ. 100 οπλοβομβίδες και 1000 σφαίρες 0,50 χιλ.


Νωρίτερα στην Καμπούλ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συντονισμένη επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και άλλες επαρχίες κατά δημοσίων κτιρίων, πρεσβειών και βάσεων του ΝΑΤΟ, ενώ ένοπλοι προσπάθησαν να εισέλθουν και στο κοινοβούλιο. 

Καμικάζι αυτοκτονίας κατέλαβαν τρία κτίρια στην Καμπούλ κοντά σε κεντρικά διπλωματικά κτίρια, το αφγανικό κοινοβούλιο και την βάση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. 

Μέχρι στιγμής περισσότερες από 10 εκρήξεις έχουν συγκλονίζει την Καμπούλ και συνεχίζεται η σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους μαχητές των Ταλιμπάν. Επιθέσεις σημειώνονται και κατά των πρεσβειών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Βρετανίας. 

Σε ανακοίνωση τους οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 7 τοποθεσίες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δέχονται επίθεση, αν και δεν ανέφεραν αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί στρατιώτες. 

Νωρίτερα οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις που είναι από τις πιο μεγάλες που σημειώνονται στην αφγανική πρωτεύουσα μετά την απομάκρυνση των Ταλιμπάν από την εξουσία το 2001. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, βασικοί στόχοι ήταν η γερμανική και η βρετανική πρεσβεία, αλλά και το αρχηγείο της Isaf. 

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι' αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ. 

 «Η κυβέρνηση της Καμπούλ και οι δυνάμεις κατοχής είχαν πει πριν λίγο καιρό ότι οι Ταλιμπάν δεν θα είναι σε θέση να εξαπολύσουν εαρινές επιχειρήσεις. Οι σημερινές επιθέσεις αποτελούν την έναρξη των εαρινών μας επιχειρήσεων και τις σχεδιάζαμε για μήνες» είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου