ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Εκκλησίες με security guard



Υπό την παρουσία ανδρών εταιρειών σεκιούριτι λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που προκαλούν κυρίως ομάδες αλλοδαπών, αλλά και επαιτών,εκκλησιάζονται χιλιάδες πιστοί φέτος το Πάσχα.
Οι ιερείς τοποθετούν σεκιούριτι στις εκκλησίες με την ελπίδα ότι η θέα των ένστολων αντρών θα μειώσει τους «κινδύνους» που κρύβει πλέον ο πασχαλινός εκκλησιασμός από ομάδες κακοποιών στοιχείων -αλλοδαπών και όχι μόνο- που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό και κλέβουν τους ανυποψίαστους πιστούς, αλλά και «επαίτες» που δημιουργούν επεισόδια σε περίπτωση που κάποιος δεν τους δώσει χρήματα. 
Κλοπές, αρπαγές τσαντών, χρημάτων, ακόμα και κεριών συνθέτουν το τοπίο σε δεκάδες ναούς, όπου επαγγελματίες επαίτες, ομάδες αλλοδαπών που στήνουν ακόμα και αυτοσχέδιες σκηνές στον προαύλιο χώρο και δεκάδες μικροκακοποιοί δημιουργούν σκηνικό τρόμου για τους πιστούς, οι οποίοι φοβούνται ακόμα και να πλησιάσουν στις εκκλησίες. Η παρακολούθηση του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου των ναών είναι επιβεβλημένη, όπως λένε οι ίδιοι οι ιερείς, καθώς κάποιες φορές η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια, όπως σε εκκλησία του Παλαιού Φαλήρου όπου ομάδα αλλοδαπών επιχείρησε να «μπουκάρει» στον ναό, με αποτέλεσμα να βάλουν μπάρες στις πόρτες της εκκλησίας.

Ακόμα και σε γάμους και βαπτίσεις παραφυλούν οργανωμένες ομάδες και κλέβουν τα πακέτα με τα δώρα, παριστάνοντας ότι ζητούν μπομπονιέρες. Κάποιες ομάδες διαφορετικών εθνικοτήτων μεταξύ τους έφτασαν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια στο εσωτερικό ναού της Πάτρας, όπου εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτος κόσμο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου