ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ένταση και οργή στο Σύνταγμα αυτήν την στιγμή

Ένταση, οργή και επεισόδια είναι η εικόνα που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος αυτήν την στιγμή, όπου ένας συνάνθρωπός μας έβαλε τέλος στη ζωή του, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Οι πολίτες αρχικά συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου συμπολίτη μας. Λίγο αργότερα έκλεισε η Λεωφόρος Αμαλίας, καθώς πολίτες βρέθηκαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με κεριά, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου.

Στις σκάλες που οδηγούν στο Κοινοβούλιο αναπτύχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και λίγο αργότερα,...
...λόγω της έντασης, έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα. Τα φυλάκια με τους εύζωνες εκκενώθηκαν.

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Η χρήση χημικών από την Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα και το κυνηγητό έχει εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη με την ΕΛΑΣ να έχει ωθήσει διαδηλωτές εντός του Μετρό στο Σύνταγμα και σε περιοχές μακρύτερα από αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι δε θα υπάρξουν έκτροπα τα οποία θα προσβάλουν τη μνήμη του συνανθρώπου μας. Αντιθέτως, θα πρέπει να υπάρξει περισυλλογή και όσο το δυνατόν περισσότερη ψυχραιμία, προκειμένου να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες των ηθικών αυτουργών και υπαίτιων της κρίσης, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου