ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Ποια νέα μέτρα μας έρχονται τον Ιούνιο



Μας δολοφονείτε, ρεεεεεεε.....

Δίχως μέτρο και τελειωμό μοιάζουν τα απανωτά μέτρα που πρέπει να μπαλώσουν τις τρύπες λόγω της ατολμίας πλήρους εφαρμογής διαρθρωτικών αλλαγών και της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού, ακόμη και να μαζέψει τους φόρους....



Πέρα από τις παρεμβάσεις ύψους 11,5 δις για την διετία 2013-14, τον Ιούνιο έρχεται, όπως όλα δείχνουν, ακόμη ένα μπουκέτο μέτρων, για να αντιμετωπιστεί η βαθύτερη των προβλέψεων ύφεση, την οποία το ΙΟΒΕ εκτιμά για το 2012 στο 5%, από 3% που την προέβλεπε πριν από 3 μήνες, αλλά και για να καλυφθούν τα επιπλέον των στόχων ελλείμματα, που για το 2011 το ΙΟΒΕ υπολογίζει στο 1,3 δις και για φέτος σε ακόμη 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών πάντως τόνιζαν ότι «επιπλέον μέτρα θα ζητήσει η τρόικα τον Ιούνιο, μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού, αν διαπιστώσει αποκλίσεις στα έσοδα, ώστε αυτές να καλυφθούν με ισόποση περικοπή δαπανών».

Το μέχρι τώρα ακολουθούμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής εφαρμόζεται λάθος, γι΄ αυτό και κρατά βαλτωμένες την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την ζωή των Ελλήνων, επισημαίνει στην τριμηνιαία έκθεση του το ΙΟΒΕ.

Εν τω μεταξύ, αύξηση 20,4% σημείωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα των ΔΟΥ τον Μάρτιο, εξαιτίας της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (αντλήθηκαν περισσότερα από 407 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι), ενώ αύξηση 2% σημείωσαν και τα έσοδα από ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η απώλεια εσόδων ύψους 328 εκατ. ευρώ που σημειώθηκε στα τελωνεία.
Planet-Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου