ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Λαβρόφ: Μην εξοπλίσετε τους αντάρτες στη Συρία - Προειδοποίηση από τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών σε Δύση και Αραβες

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η αντιπολίτευση στη Συρία δεν πρόκειται ποτέ να επικρατήσει των ενόπλων δυνάμεων του Μπασάρ αλ Ασαντ, έστω και αν εξοπλιστεί «μέχρι τα δόντια». Ο Λαβρόφ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δυτικά και αραβικά κράτη επέμβουν στρατιωτικά και παρέχουν όπλα στους αντάρτες «η σφαγή θα συνεχίσει για χρόνια».

Στη διάρκεια μίας επίσκεψης στο Αζερμπαϊτζάν, τη Τετάρτη, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η ομάδα δυτικών και αραβικών κρατών «Φίλοι της Συρίας» που υποστηρίζουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα παρεμποδίζουν τις προσπάθειες να σταματήσει το αιματοκύλισμα.

«Ολοι υποστήριξαν το σχέδιο του Κόφι Αναν, αλλά οι αποφάσεις των "Φίλων της Συρίας" έχουν ως στόχο τον εξοπλισμό της αντιπολίτευσης και την επιβολή νέων κυρώσεων που υπονομεύουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες» δήλωσε ο Λαβρόφ μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Δυτικές και αραβικές χώρες ανακοίνωσαν έπειτα από τη συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» την Κυριακή, ότι η ομάδα θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω «μέτρων με στόχο την προστασία του συριακού λαού».
Η Ρωσία απέχει από τις συναντήσεις, υποστηρίζοντας ότι μεροληπτούν κατά του καθεστώτος Άσαντ και ότι δεν προωθούν τις ειρηνευτικές προσπάθειες.
Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ τάχθηκαν υπέρ του εξοπλισμού των ανταρτών προκειμένου να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ωστόσο, άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αντιτάσσονται σε αυτό το ενδεχόμενο.
«Ακόμη και αν η αντιπολίτευση εξοπλιστεί "μέχρι τα δόντια" δεν θα νικήσει τον συριακό στρατό. Αντίθετα η σφαγή θα συνεχίσει για πολλά, πολλά χρόνια - αμοιβαία καταστροφή» προειδοποίησε ο Λαβρόφ.
ΤΟ ΒΗΜΑ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου