ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

O Γ.Παπακωνσταντίνου σε απόγνωση από την... προδοσία της οικογένειας Παπανδρέου

Σε πολιτική γκιλοτίνα φαίνεται πως εξελίσσεται η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς μια σειρά από καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων τον τοποθετούν στο κάδρο με τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος.

Πέραν τούτων και σύμφωνα με πληροφορίες, το σφυροκόπημα κατά του πρώην «τσάρου» της οικονομίας αναμένεται να συνεχιστεί τόσο με τις παραδοχές τις οποίες αναμένεται να κάνουν παράγοντες που θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στην επιτροπή όσο και από επιβαρυντικά έγγραφα για τον ίδιο τα οποία έχουν στην κατοχή τους βουλευτές και θα τα παρουσιάσουν τον κατάλληλο χρόνο.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται......να παραστεί στην Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο ισχυρός τραπεζίτης θα σταματήσει να καλύπτει τον κ. Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, λένε ότι θα ασκήσει κριτική στους πολιτικούς χειρισμούς που προχώρησε το οικονομικό επιτελείο τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν «ατυχείς οι αναφορές περι Τιτανικού» και μιλώντας για ενέργειες που αναστάτωσαν χωρίς λόγο τις αγορές.

Πέραν τούτων, και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, βουλευτής της επιτροπής έχει στην διάθεσή του στοιχεία που δείχνουν ότι με «άνωθεν εντολές πειράχτηκαν οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας, π.χ. μειώθηκε το ΑΕΠ, γεγονός που χειροτέρεψε την εικόνα της χώρας».

Τα στοιχεία αυτά, αναμένεται να αποκαλυφθούν κατά την εξέταση του κ. Παπακωνσταντίνου από τα μέλη της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η εξέλιξη την υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ έχει φέρει τον κ. Παπακωνσταντίνου σε απόγνωση με αποτέλεσμα να επιχειρεί με συνεχείς άτυπες παρεμβάσεις να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι ενήργησε σωστά και πως το τελικό πόρισμα πρέπει να εξυμνεί τους πολιτικούς χειρισμούς του και όχι να τους καταδικάζει. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για να υποστηρίξει την συγκεκριμένη τακτική, δεν διστάζει να αφήσει υπονοούμενα για τον κ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι τον χρησιμοποιεί ως «αποδιοπομπαίο τράγο για να γλιτώσει ο ίδιος».

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ότι ακόμα ένας «κηπουρός» στρέφεται εναντίον του πρώην πρωθυπουργού με το επιχείρημα ότι «με πρόδωσε η οικογένεια»...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου