ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αναζητούνται πατριώτες > Άρθρο αναγνώστη


Απο http://greeknation.blogspot.com


Ευχαριστούμε για το "βήμα" που μας προσφέρετε για να διατυπώνουμε τις απόψεις μας.


Είναι σημαντικό που το site φέρνει στο φως όσα δεν θα μπορούσαν να δημοσιευθούν κάπου αλλού.
Το λυπηρό είναι ότι σήμερα έχουν εκλείψει οι πραγματικοί πατριώτες ηγέτες που θα μπορούσαν να πατήσουν πόδι στους Ευρωπαίους "άσπονδους" εχθρούς μας...

... που επιδιώκουν την εξαθλίωσή μας και διαρκώς μας συγκρίνουν με χώρες του πρώην Ανατολικού μπλόκ. Με τη λογική αυτή όμως, θα μπορούσαμε και εμείς να αντιπαραβάλουμε τη σημερινή Γερμανία με την πρώην Ανατολική Γερμανία και να λέμε ότι και το δικό τους βιοτικό επίπεδο είναι αφύσικο, απαράδεκτο και αποτέλεσμα εκμετάλλευσης της δεσπόζουσας θέσης, που απαγορεύεται από το Κοινοτικό Δίκαιο. 

Ακόμη και ο Μπαρόζο "έφριξε" από το τι επιφυλάσσουν και σχεδιάζουν για την Ελλάδα, λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα.
Ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω, είναι αυτό της εισαγωγής και αποφοίτησης αλλοδαπών από την Ευελπίδων, πράγμα που δημιουργεί, εκτός των άλλων, και ακυρότητα του θεσμού της ορκωμοσίας. Κάποιοι ηγέτες που παριστάνουν και τους μεγαλόσχημους νομικούς (λες και το ράσο κάνει τον παπά) είναι οσφυοκάμπτες και θέλουν να κάνουν τους "καλούς" στους ξένους αφέντες, και δεν σκέφθηκαν ότι δεν μπορεί ένας που δεν είναι έλληνας στο γένος, να διαβεβαιώνει: "Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην Πατρίδα...". Πατρίδα των "αλλογενών" δεν είναι η Ελλάδα. Άρα, ποια πατρίδα έχουν κατά νου όταν ορκίζονται οι αλλογενείς ;;;; Ο Έλληνας νομοθέτης που όρισε τη διατύπωση του όρκου: "πίστη στην Πατρίδα" (και όχι: πίστη στην πατρίδα "σας" ή, το χειρότερο: πίστη στην πατρίδα "μου") θεωρούσε αυτονόητο ότι οι ορκιζόμενοι θα εννοούσαν πάντα την Ελλάδα. Άρα δεν προέβλεψε και την περίπτωση να υπάρχουν αλλογενείς αξιωματικοί, άρα δεν την επέτρεψε. 


Τώρα, τι πάνε να κάνουν τούτοι οι νεόκοποι, Υπουργοί και Κυβερνήτες, ένας Θεός ξέρει. "O tempora, O mores".


Πάντως, εμείς οι παλαίμαχοι νομικοί θεωρούμε ότι δεν αρκούν οι τίτλοι ("καθηγητές" κλπ.), αλλά παραδεχόμαστε το νομικό όταν είναι ¨εγκρατής" ή όταν "ξέρει γράμματα". 


Έτσι λέμε στα Συνέδρια, στις διαλέξεις, στις επιστημονικές μας συναντήσεις κλπ. 


Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους οικονομολόγους κλπ.


Αν θεωρήσετε ενδιαφέροντα τα ανωτέρω, έχω και πολλά άλλα να διατυπώσω επανερχόμενος, με τη συγκατάθεσή σας.


Με τιμή 


Γ.Φ. (Ας μου συγχωρεθεί που θα ήθελα προς το παρόν να εμφανίζομαι στα σχόλια μου με ψευδώνυμο. Όπως ξέρετε, δεν μπορούν όλοι να αντιμετωπίζουν την τόσο..."κραταιά" Δημοκρατία μας, που διαθέτει ακόμη και Υπ. Προ.Πο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου