ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ποιοι ετοιμάζονται να επενδύσουν 5 δισ. στην Κύπρο σε ενέργεια, τουρισμό και... ομόλογα

Ο βαθύπλουτος πρόεδρος του καναδικού ομίλου, Ναντέρ Γκερμεζιάν συναντήθηκε το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση της Triple Five να επενδύσει στην επικείμενη έκδοση κρατικών χρεογράφων.

Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος των επενδύσεων του, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, πρόθεση του Ομίλου είναι να ρίξει στην κυπριακή οικονομία ποσά, που ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια.

Ο  Ιρανο-ισραηλινής καταγωγής Κροίσος, ανακοίνωσε ότι...
...πρόθεση του Ομίλου του είναι η ίδρυση τράπεζας στην Κύπρο, είτε το άνοιγμα παραρτήματος υφιστάμενης τράπεζας, που διαθέτει ο Όμιλος του.

Η Triple Five, έχει αιτηθεί άδειας από την Κεντρική Τράπεζα με την οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις.

Η επόμενη συνάντηση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 με 28 Μαρτίου.  Επίσης, η Triple Five, αναμένεται να χορηγήσει φέτος και τονωτική ένεση στον τουριστικό – ξενοδοχειακό τομέα, φέρνοντας στο νησί 100,000 τουρίστες.

Ήδη, -όπως ανακοίνωσε ο Ναντέρ Γκερμεζιάν ή αλλιώς «παππούς», όπως τον χαρακτηρίζουν οι κύκλοι των πολυεκατομμυριούχων- κλιμάκιο της Five δουλεύει για την Κύπρο σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, ενώ βρίσκεται και σε διαπραγματεύσεις με Κύπριους ξενοδόχους…

Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον τομέα της ενέργειας, όπου ο καναδικός όμιλος ετοιμάζεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, αλλά και για υποδομές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, ο καναδικός κολοσσός, προτίθεται να καλύψει σημαντικό κομμάτι της επικείμενης έκδοσης ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η Triple προτίθεται να αγοράσει κυπριακά ομόλογα επενδύοντας ποσά μεταξύ 500 και 800 εκατομμυρίων.

Τα εν λόγω ομόλογα είναι για να καλύψουν χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου μέχρι τα μέσα του 2013.



Από junk σε… Triple Five!

Όπως φαίνεται λοιπόν, δεν αγγίζουν τον καναδικό κολοσσό οι υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης. Και αυτό γιατί οι κολοσσοί δεν έχουν κοντόφθαλμη λογιστική θεώρηση των πραγμάτων.

Χτίζουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σταθμίζοντας τις προοπτικές της κάθε οικονομίας.

Και δεν είναι μόνο η Triple, που γυρνά πλάτη στις αξιολογήσεις είναι και άλλοι μεγάλοι επενδυτές με συγκεκριμένους επενδυτικούς χάρτες για την Κύπρο.



Γκερμεζιάν: «Η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις»

Στις δηλώσεις του, μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Χριστόφια,  ο Ναντέρ Γκερμεζιάν ανέφερε ότι η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις.

Οπως είπε, η Κύπρος ''είναι μια καλή χώρα για επενδύσεις ακόμη και αν η οικονομία είναι λίγο αβέβαιη προς το παρόν, αυτό όμως δεν πρέπει να σταματήσει κανέναν από το να έρθει εδώ''.

''Πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τομέα της ενεργειακής βιομηχανίας στην Κύπρο'', πρόσθεσε.

Ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι δεν συζήτησε το θέμα του δεύτερου γύρου της αδειοδότησης για το φυσικό αέριο με τον Πρόεδρο Χριστόφια, εκφράζοντας ωστόσο το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στο θέμα του φυσικού αερίου.

Οσον αφορά τον τουρισμό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ''μπορούμε να φέρουμε με ναυλωμένες πτήσεις τουρίστες από τη Βόρειο Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία και από αλλού''.

Ερωτηθείς γιατί επέλεξε την Κύπρο, ο κ. Γκερμεζιάν αναφέρθηκε στη γεωγραφική της θέση, στο σταυροδρόμι μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, προσθέτοντας ότι η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες σήμερα για να επενδύσει κανείς.
πηγη



sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου